Патриотизмът на ГЕРБ и Борисов - църкви, катедрали и манастири

offnews 30 април 2017 в 14:23 8637 10

Патриотизъм е да се правят нови катедрали, църкви и манастири. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч, където присъства на освещаването на новия катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий".

"И аз, и от ГЕРБ така сме разбирали патриотизма - да се правят нови катедрали, нови манастири, нови църкви и всички ние, кой колкото има - малко или много, да даде за вярата и за това да се слави Господът. Защото, както е казано в Евангелието, без Господа нищо не може да се направи. Бог пред нас, ние след него. България винаги ще е добре", заяви той, цитиран от bTV.

Борисов припомни, че през миналата неделя в Ямбол е била открита уникална черква, която е и "Сграда на годината". Предстои откриване и на нов храм в Сливен. "Вместо да броим джамиите, да се правят на големи герои някои, истината е в толерантността и в това да се строи и да се гради. Видяхте владиците - всеки има поне по 10-15 направени или основно ремонтирани манастири и църкви по време на нашето управление. Това трябва да бъде винаги", каза още лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

10

случайно прочетох

01.05 2017 в 11:30

OFFNEWS, да бяхте сложили снимка на новия катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий", а не на Бай Х.Него го гледаме непрекъснато.
Да бяхте разказали нещо за храма, а не недомислиците на тоя.
Щял да строи манастири!За какво? Няма да иде там!
Да строи затвори, че ще трябват.

16009

6

Nik68

30.04 2017 в 18:33

Да си наричаш патриот сам, да се хвалиш с дарения и да не познаваш елементарни неща от религията. Не бива. Мълчанието е злато. И в този случай.

11738

4

KumaLisa

30.04 2017 в 17:23

"Всяка сутрин трябва да благодарим на Господа, че сме член на ЕС. Възрастните хора, които чакат държавата да им реши проблемите, трябва да са благодарни, че внуците им берат портокали в Испания, а не секат дървета в Коми", заяви в студиото на Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян.

23293

1

Стефан

30.04 2017 в 15:31

Мда. Задълбочени познания. Ще има успехи.
Борисов, "църква" е институцията. Сградата на храма се казва "черква". "Катедрала" е главната черква в някое населено място. Нали имаш пагони - това е аналога на командирската машина.
Сам иди в манастир. Белким поне малко се научиш на смирение, и започнеш да поставяш на първо място "ние", и някъде по-после - "аз". Иначе пак ще се чудиш защо са те изхвърлили.