Патриотичният фронт готов да вземе третия мандат и да предложи кабинет

OFFNews 03 ноември 2014 в 17:19 3570 0

Патриотичният фронт заяви на консултациите при президента готовност, ако първите две политически формации не съумеят да направят правителство, да вземе третия мандат и да предложи на обществото работещ професионален кабинет.

Това обяви лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов след консултациите при държавния глава.

За нас е по-важно да бъдат очертани ясните приоритети пред нацията и да има програма за управление на следващото българско правителство, каза Каракачанов.

Не претендираме за никакви министерства, за нас политическото участие на нашите лидери във властта не е от значение, каза лидерът на ВМРО-БНД.

Каракачанов уточни, че все още не са получили програмата за управление, по която работят ГЕРБ и Реформаторският блок.

ПФ искат да видят документа, за да преценят доколко той съвпада с техните виждания за приоритетите пред бъдещия кабинет и каква да бъде позицията им.

Каракачанов твърди, че към края на срещата с Плевнелиев са разбрали за инцидента със запалилата се жена пред президентството. „Това съкрати времето на срещата”, допълни той.

Досегашният политически модел не може да продължава по този начин да се разрушава, без да се изгражда. Не може да продължава по същия начин управляващите да бъдат толкова безчувствени към проблемите на хората, свързани със социалната сфера, безработицата, ниското заплащане, лошото здравеопазване, емиграцията на млади хора, каза Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови