Първанов: Не ме интересува дали ме подслушват

OFFNews 03 декември 2013 в 13:12 3256 3

Георги Първанов
Георги Първанов

 

Нямам такава информация и не искам да влизам в схемата на непрекъснати обвинения за подслушвания.

Това каза пред Агенция "Фокус" Георги Първанов, президент 2002 - 2012 г.

Той коментира твърденията на финансиста Кольо Парамов за това, че покрай него службите подслушвали и Първанов.

"Аз нямам такава информация и никак не бих искал да влизам в една схема на българската политика, по която тя се движи вече година-две, а може би и повече, с тези непрекъснати обвинения за подслушвания и от едната, и от другата страна. Аз търся сериозен политически дебат по ключовите теми на България и на българина. Това никак не ме интересува и не го приемам като добър тон, не искам да се внася като елемент от вътрешнопартийните или пък от отношенията между политиците и лидерите", коментира Първанов.

Той каза, че няма обяснение защо сега излиза тази информация. 

"Могат да се правят всякакви хипотези, но не е моя работа. Във всеки случай, аз отново искам да кажа, че ще се опитам да давам тон за един разумен дебат. В това интервю, както и в предишни изявления на г-н Парамов, дори се намесва името на Димитър Станишев, на бащата на председателя на БСП. Намирам го за непочтено, за нередно. Такъв стил никога не ми е бил присъщ. Бих дал всичко, за да можем да пресечем такава тенденция", каза Георги Първанов. 

На въпрос - имали ли сте съмнения, че сте бил подслушван някога в някакъв период, той заяви: "Това е друга работа. Някакви съмнения съм имал нерядко. От втора, трета ръка съм чувал подобни подхвърляния, внушения, но се стремя да бъда на нивото на един сериозен държавник, който не обръща внимание на недоказана информация. Не е моя работа, надявам се компетентните органи да си вършат работата, а не да се занимават с такива неприсъщи на демократичния процес неща. Така че - наистина не ме интересува, казано откровено".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!