Паргов: Програмата на БСП трябва да се преведе за софиянци

OFFNews 12 февруари 2017 в 12:08 7279 4

БСП в София е със самочувствието на първа политическа сила в столицата и това се случва за първи път. За първи път от влизаме в избори, които не сме предварително убедени, че ще загубим. 

Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов по време на второто заседание на 13-ата Градска конференция на ръководената от него организация. Според него трябва да се изготви отделна предизборна платформа за София, защото в столицата основните акценти не са доходите и заетостта, а справедливостта. Националната платформа на БСП трябва да е с превод за софиянци, обясни Паргов и да отрази надеждите на болшинството от тях. По думите му първо трябва да се подготви интензивен календар на събитията на кампанията, които да наситят оставащото време до изборите с мероприятия. Според Паргов кампанията трябва да има такъв организационен размах, че в нея да се включат всички партийни членове. „Да се постараем максимално добре да обучим нашия изборен актив, така че да не допуснем закононарушения“, каза Паргов. Според него със съдействието на НС на БСП навреме трябва да се осигурят достатъчно предизборни и агитационни материали, които да стигнат до всеки един избирател и добави, че трябва предварително да се подготви банка кадри. Всеки партиен член да привлече по 20 избиратели, поръча Паргов на делегатите. Това означава в столицата БСП да получи около 200 000 гласа. Всеки, който е експерт и не се е замесвал в корупция, ще получи шанс за професионална изява, обеща Паргов на своите. Той обясни, че сега партията е устремена към държавния връх и няма нужда всеки да се стреми да попадне в кандидат-депутатските листи, защото за всички ще има подходящо място, за разлика от опозиционните години. 

Всеки от нашите кандидати в листите трябва да излъчва или олицетворява три неща: компетентност, почтеност и българолюбие, каза още Калоян Паргов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови