Отстраненият областен на ГЕРБ - Габрово все пак влезе в листите

Антония Чорева 20 февруари 2017 в 14:54 3526 2

ГЕРБ регистрира листата си за народни представители в Габрово с водач Томислав Дончев, а втори в листите веднага след него е отстраненият от длъжност областен управител Николай Сираков.

Преди няколко дни областните управители на ГЕРБ, които бяха отстранени от длъжност от служебното правителство на Огнян Герджиков, дадоха пресконференция, в която се оплакаха, че са били отстранени с несправедливи мотиви, а именно, че ще попречат на честното провеждане на изборите.

А самият Сираков обясни: "На 14-ти февруари получих писмо от Министерски съвет, че ако ще участвам в листи на изборите, трябва да подам молба за отпуск. Ден по-късно получих документи за освобождението си с мотива, че участвам в листите. Към момента няма нито една регистрирана листа в Габрово и съответно не е въжможно да участвам в такава на този етап".

Оказва се, че областният на Габрово наистина е включен в листите за депутати на ГЕРБ, макар когато е отстранен, те още да не са били регистрирани.

Николай Сираков е един от най-емблематичните образи в Габрово. Той е бил кмет, председател на Общинския съвет, а накрая областен управител. Сираков неведнъж е влизал в новините с умението си да си вкарва шнур през носа и да го изважда през устата си.

снимка: Господари на ефира

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

20.02 2017 в 17:37

Сираков неведнъж е влизал в новините с умението си да си вкарва шнур през носа и да го изважда през устата си.

Като го вкара през дупето и го извади през устата ше го вземем в Монте Карло.

42249

1

Denis Rizanov

20.02 2017 в 16:05

Има ли съмнения този за кого щеше да работи по време на изборите?