От партията на Кунева: Мажоритарното гласуване е тежък популизъм, пращат ни в Джибути

OFFNews 22 декември 2016 в 10:53 12147 10

Снимка БГНЕС

Мажоритарното гласуване е тежък популизъм – псевдоинтелигенти подведоха хората. Богатите и известните ще си напазаруват политици и ще ги вкарат в парламента, а гражданите бяха използвани за тези цели. Районирането от вносителите му е направено по безобразен механичен начин, посочи в студиото на Bulgaria On Air депутатът от ДБГ доц. д-р Димитър Шишков.

Той посочи, че няма въведено машинно гласуване, както е по закон, няма преброяване на населението, няма изчистване на „мъртвите души" от списъците, които са около 1 милион души и сега тези метастази се пренасят в едномандатните райони.

Направено е едно чисто механично райониране, в което има абсурди като това две села на 2 километра едно от друго да са в различни едномандатни райони, улици липсват от районирането, „мъртви" села, без секции в последните 3 избори, са сложени в районите, за да се постигне механично минималният брой избиратели за район. Пълен хаос, обобщи ситуацията с районирането Шишков.

"Само в Джибути има такъв модел като чисто мажоритарно гласуване в два тура, РБ е твърдо против мажоритарния вот", добави той.

Според Шишков мажоритарният вот, особено във вида, в който се предлага, е път да се влезе по втория начин в парламента. Чрез него народни представители щели да стават само богати и известни хора, обслужващи лични и корпоративни интереси.

Той се обяви за гласуване с преференции без праг или въвеждане на смесен вариант по германски модел – мажоритарни мандати с пропорционална система, като подчерта, че РБ и ГЕРБ имат непреодолими различия по този въпрос.

"Борисов направи огромна политическа грешка като смеси резултатите от президентските избори с живота на кабинета и от там тръгна каскадата със следващи политически грешки. Горанов и Дончев дойдоха на преговорите с поръка да не се случи кабинет. Можеше да се постигне 10 % увеличение на пенсиите, както стана със заплатите на учителите – трябваха 130 милиона лева и излезе така, че няма тяхна политическа воля – на това крилo в ГЕРБ. Аз обаче ги питам с кого ще управляват в бъдещия парламент", добави Шишков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14344

7

Nibble

22.12 2016 в 11:34

Ентелегент си и това сие.... Нали за това съм го "повдигнал" с главна буква бе ..... сине на овчар....

14344

5

Nibble

22.12 2016 в 11:27

Мусура.... Ентелегентино......как си се родил такъв гении???? сигурно е от гена на баща ти - преводача....... на стадото.... от единия на другия баир.

14344

3

Nibble

22.12 2016 в 11:19

"Само в Джибути има такъв модел"......ха-ха-ха.... Я да видим, къде доходите на 30% от хората са 100 евро...... я да видим, къде парното за месец е повече от дохода за месец......я да видим, къде субсидиите на партиите са 5.5 евро на глас...... и т.н ... и т.н...... И накрая... я да видим къде "парламента" работи "всеки ден и нощ" вече 27 години и още не сме се "синхронизирали" с нормалните европейски страни ....??????? Колко още да ги чакаме....? Отговорът обаче е : 500 години. Това е исторически доказуемо.... вместо да ги избиеме ТЯХ и техните преки наследници още 90-та година. Затова ЩЕ ЧАКАМЕ..... щото сме "демократи"...... и "католици повече от папата"...

13056

2

Какавидков

22.12 2016 в 11:08

Прав е.
Тошко Африканската система на селяците около учендолека е катастрофа за демокрацията.
Дано новия шеф на битиви разрита тая мизризлива кочина простаци жадни за власт.