Оправдаха Александър Томов по всички обвинения

OFFNews 17 февруари 2015 в 13:26 7817 19

Оправдаха Александър Томов по всички обвинения

Шефът на ЦСКА и бивш председател на Управителния съвет на "Кремиковци" Александър Томов беше оправдан по всички обвинения.

Той беше обвинен в длъжностно присвояване на средства в особено големи размери и източването на близо 29 млн. лв. от металургичния комбинат и други 3,5 млн. евро от футболния клуб ЦСКА. Щест години след началото на процеса съдия Светла Букова призна Александър Томов за невинен заедно с останалите трима подсъдими – бившите членове на ръководството на комбината Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев.

Решението на съда обаче не е окончателно и подлежи на протест пред Апелативния съд.

Доволен от решението на магистратите шефът на ЦСКА възкликна:

"Това е голяма победа за мен и моето семейство. През изминалите 7 години срещу мен воюваше една много тежка "политико-мафиотска" група. Имаше поръчка да бъдат намерени виновни за фалита на металургичния комбинат "Кремиковци" и с останалите подсъдими се оказахме най-удобни. Склъпиха това грубо обвинение, за да прикрият тоя фалит. Целта беше да се намери някой, който да носи поне за няколко години бремето и така да се отвлече вниманието от тези, които реално са виновни за фалита ", заяви Томов пред журналисти минути след като прочетоха присъдата. 

Футболният бос не спести критиките си към работата на  прокуратурата, като подчерта, че за 7 години тя не е събрала нито един нов факт по делото и  не е разпитала нито един нов свидетел.

За съдебното решение Томов смята да съобщи в Брюксел и на всички партии в ПЕС. Шефът на ЦСКА подозира, че процесът срещу него е дирижиран от бившия председател на БСП Сергей Станишев, който се "опитвал да спъне политическата му кариера".

"Има политически мотиви, които са свързани с упражнен натиск", обяви Томов.

"Заведох дело срещу Сергей Станишев през 2009 г. за незаконно вкарване на ДАНС в ЦСКА. Това е довело до намесата на прокуратурата, но аз това не мога да го докажа. На мен ми трябваше днешното решение, за да имам мотиви. За мен голямата битка бе да издържа през тези години. Това бе трета присъда, трета оценка на съдебен състав", завърши оневиненият.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!