Новият областен управител на Варна: ЕРП-та трябва да бъдат изгонени

OFFNews 26 август 2014 в 16:53 5359 6

Стоян Пасев

Енергоразпределителните дружества трябва да бъдат изгонени от България заради множество нарушения. Това каза на първата си пресконференция новият областен управител на Варна Стоян Пасев.

По думите му в трите ЕРП и специално в "Енерго про", което обслужва Варна, положението е трагично. "Като адвокат ще ви кажа: Да, смятам, че има много нарушения и трябва да бъдат изгонени от България", каза пред журналисти Пасев.

Той се похвали, че като адвокат е спечелил над 4000 дела срещу монополите и не е загубил нито едно.

„Борбата с монополите – банките, ЕРП-тата и мобилните оператори, е борбата на живота ми. Трудно ще се разчупи това статукво, но ще направя каквото мога. В качеството ми на областен управител не би трябвало да ми отказват срещи, тъй като в качеството ми на адвокат достъпът ми до всички монополи беше само в писмен вид. Нямал съм официална среща с нито един ръководител. Нещата са направени така, че гражданите могат да изявяват своите претенции само в писмен вид. Като областен управител искам да се срещна с някого, от когото зависи работата с гражданите. Специално в нашето ЕРП („Енерго Про“ – бел. ред.) положението е трагично. За преписки за включване и за договор за присъединяване се чака повече от година. Не виждам какъв е техният интерес, тъй като това са потенциални пари. Не знам защо нямат никакви инвестиции в тази насока. Жалбите на граждани никога не се вземат под внимание – те на адвокатите не се вземат, а на гражданите съвсем. Стигал съм дотам да ходя с нотариус, тъй като не получават и моята кореспонденция“, заяви на първия си областният управител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови