Новият екоминистър не вярва в глобалното затопляне (видео)

OFFNews 04 май 2017 в 17:45 21176 14

Новият екоминистър Нено Димов не вярва в глобалното затопляне. Това става ясно от видео лекция на преподавателя в СУ от края на 2015 г.

В нея той определя тезата за човешкото въздействие върху климатичните промени като "манипулация", която е свързана с икономически интереси за много пари.

"Привържениците на устойчивото развитие ни плашат с глобалното затопляне. ООН няма панел за глобалното затопляне, а за промяната на климата, а климатът се променя непрекъснато. Това може би е първата индикация, че става дума по-скоро за манипулация, отколкото за сериозна загриженост. Добре е да си зададем два въпроса. Действително ли настъпва глобално затопляне? И ако това е така, то дали човешката дейност води до глобалното затопляне или има други фактори, които го причиняват?", казва Димов във видеото.

Той отрича и възможността да се вдигне нивото на морското равнище заради глобалното затопляне. 

"Дали изобщо ще се повиши нивото на морското равнище? Това не е вярно. Съществува природен закон, открит от Архимед преди повече от 2000 години, че тяло, потопено във вода, измества такъв обем вода, какъвто е обемът на самото тяло. Ледът на Северния полюс вече е потопен в световния океан и е повишил нивото му точно с този обем, който представлява самият лед", разяснява Димов. 

Според него плашенето с повишаване на нивото на световния океан е абсолютно неоснователно.

"По-скоро може да говорим за цикличност, отколкото за повишаване на температурите", категоричен е положилият клетва днес екоминистър. 

Димов твърди и че ако се изпълни целта на ЕС за 40% намаление на емисиите, то това би имало нищожен ефект, а в Европа само ще бъдат похарчени над 500 милиарда евро.

"Тук се крие и ключът. Представете си какъв огромен бизнес ще премине през държавите, какво огромно преразпределение на пари. Основният фактор за промяната на климата е слънчевата активност", казва още Нено Димов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

14

Hissarion

05.05 2017 в 09:48

Щом като взеха и разни конспиролози да назначават за министри, се е поизчерпал резервоара от роднини. Лошото е, когато психичните проблеми се съчетаят с финансовите интереси - тогава лицето с ентусиазъм става маша за Цеко, Георгиус и всеки, който му насипе зрънце в копанката.

14355

13

neverland

05.05 2017 в 08:47

Човекът е абсолютно прав. Обаче!

Ще го призная за истински мъж и принципен човек, ако към днешна дата потвърди и защити същата си позиция.

Защото, казаното е било през 2015, в някаква аула, в някакъв университет. Сега в ролята си на министър и необходимостта от политическо коректно говорене...
Имам чувство, че ако го попипат днес за мнението му по същатата тема, ще се отрече 3 пъти или най-малкото ще влезе в обяснителен режим, че имал друго в предвид, че било извадено от контекста...

Дано не съм прав, питайте го. Наистина ми е любопитно.

77927

12

El Commandante

05.05 2017 в 07:50

Да,виждам че Лопе го е систематизирал най-точно, мижи да та лъжа е цялата работа, сълза и смях...

77927

11

El Commandante

05.05 2017 в 07:41

Ми прав е, което си е така си е така...

23293

10

Стефан

04.05 2017 в 20:15

Само дето в тоя случай може да му влезе и в задния, ма да не е джоб. Понеже най-големия купувач на квоти емисии, е ИДИЛ.

23293

8

Стефан

04.05 2017 в 19:15

Пълна каша.
Стапянето на леда в Северния ледовит океан няма да доведе до нищо, вярно. А стапянето на леда в Гренландия и Антарктида естествено ще повиши нивото, понеже в момента тоя лед е върху островите, а не върху водата.
Какво предизвиква затоплянето е друг въпрос, а цикличността му НЕ Е въпрос от интерес за никой министър. Понеже вълните на циклите са неимоверно по-дълги от мандата даже на ТЖ и ББ. Така че на министъра ще му се наложи да решава всички проблеми, идващи от това затопляне.
А че всичко това се използва за чудовищно грабене на пари от корпорациите, е съвсем прав.

29217

5

Лопе де Вега

04.05 2017 в 18:35

Ми и аз не вярвам. Майкъл Крайтън написа прекрасна книга по въпроса, а доста след това излязоха и разговори на един специалист от Бракнел, който се оплакваше, че не успява да уйдурдиса данните така, че да отговарят на теорията за глобалното затопляне. След Нобеловата награда на Ал Гор за филма му на тази тема ама хич вече не вярвам.

Поздрав!