"Ню Йорк Таймс" сравни Марешки с Тръмп

ОFFNews 25 февруари 2017 в 13:10 14682 14

Снимка БГНЕС

"В България, бизнесмен, който говори и се държи като Тръмп". Tака "Ню Йорк Таймс" озаглавява материал, посветен на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Авторитетното издание описва Марешки като самопромотиращ се магнат и популист, който иска строг имиграционен контрол, по-близки отношения с Москва и да "измете боклука" от политиката. Самият варненец признава, че вижданията му са близки с тези на американския президент.

"Усещам доста сходства между кампаниите ни. Виждаме, че господин Тръмп възприе много различен подход, в сравнение с кандидатите от основното течение в Америка, същото правя и аз. Смятам, че съм кандидат анти-статуквото като Доналд Тръмп. И ние ще можем да променим света", казва Марешки.

"Ню Йорк Таймс" обръща внимание и на веригата аптеки, носеща името на бизнесмена, като пише, че той структурира бизнеса си като израз на своя популизъм, заявявайки, че се бори с фармацевтичния картел.

"Не само обещавам, както правят другите политици. Аз действам. Аз правя. Аз доказах, че е възможно да има по-евтини лекарства", заявява Марешки, който разказва и за другото си начинание - бензиностанциите. Изданието вижда сходства с президента на САЩ и в начина, по който варненецът възхвалява строящата се край София бензиностанция, която по думите му ще е една от най-големите в света.

Очеркът включва и обвиненията срещу Марешки, сред които такива за изнудване и за побой на варненския общински съветник Костадин Костадинов. Разследванията в България се проточват, пише авторът. Самият Марешки обяснява обвиненията с опит да бъде заглушен от картелите и корумпирани политици.

Въпреки твърдения си за сходство с Тръмп, увереният в изборната победа Марешки признава неохотата, с която прави медийни изяви.

"Не сме еднакви във всяко отношение", казва той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

12

Много балък, много нещо в тази България, ей!!

12247

7

al-ien4

25.02 2017 в 16:07

Марешки започна печеливш "бизнес" във Варна...
Варна е град, който от десетилетия вече се управлява от групировка, която всички медии и тролове удобно премълчават - ТИМ. ТИМ, отдавна не се задоволява само с Варна и районите около морето, а стъпва с лайнянните си обувки из цяла България (летище София)...
Смешно е, някои с IQ по-високо от това на микровълнова фурна, дори да предполага, че Веско Марешки е "свободен" бизнесмен изпълнен с "патриотизъм" и желание за справедливост и няма нищо общо с ТИМ...
Но предвид огромната маса тъпанари в България - нищо чудно идните години да са споделени с ТИМ (изключително криминална структура, тясно свързана през всичките си години с Русия). Това е все едно ТОП 10 от "бизнесмените" в Русия, само да са чували за Путин и да са го виждали единствено в сутрешните блокове на българските телевизии...
Та, честит да ви е Марешки - един от последните пирони в ковчега Bulgaristan.

9052

6

Krasi Pasiev

25.02 2017 в 15:59

Тоя нещастник не заслужава нито един глас https://m.youtube.com/watch?v=oMFsNl7BFkk