Нинова: Ключови фигури в БСП искаха да се откажа от кандидатурата си за председател

OFFNews 17 юли 2014 в 20:13 3202 3

Снимка Архив

"Ключови фигури от БСП разговаряха с мен, за да се откажа от кандидатурата си за председател на партията."

Това заяви кандидатката за лидерския пост в столетницата Корнелия Нинова пред БНТ.

Тя добави, че е променила първоначалната си позиция да не се кандидатира по две причини. Първата е, че Сергей Станишев е подал оставка, нещо което тя до последно не е вярвала, че ще се случи. Втората пък била, че е получила номинации от цялата страна.

Нинова допълни, че иска да промени БСП. Тя смята, че в момента партията е твърде централизирана и местните структури са "обезкървени". 

"Можем да спечелим изборите, ако БСП се промени. Бих търсила професионалисти, бих създала съвет от кметове, или съвет от леви интелектуалци. Не бих залагала на кариеристи и ласкатели", каза още тя.

Нинова коментира и решението на БСП да не подкрепи предложената от правителството актуализация на бюджета. Тя обясни, че с тези промени би се нарушила финансовата рамка и животът на хората.

"За бюджета на НЗОК нямаме нищо против. Не сме съгласни с две неща - да се намаляват приходите с 500 милиона лева и увеличението на дълга с 3.4 милиарда лева", заяви тя.

Нинова сподели още, че според нея решението на премиера Пламен Орешарски да предложи за български еврокомисар не е обвързано с решението на БСП да не подкрепи промени на цялостния бюджет.

Кандидатката за лидер на БСП бе категорична, че не зависи от никого, няма бизнес или фирми. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!