Нинова: ГЕРБ стана резервна гума на РБ за власт и пари

OFFNews 17 декември 2016 в 14:21 6266 3

„ЕНП иска ГЕРБ да останат във властта срещу послушание и предаване на националния ни интерес. Послушание и политическо падение на една партия, която стига до степен от първа сила в държавата, от еднолично властване, да стане резервна гума на Реформаторския блок в името на властта и парите.“

Това заяви днес лидера на БСП по време на на заседание на Националния съвет на партията, като призова всеки, който е напуснал партията ѝ, да се върне в нея в името на общото благо.

Партията ще дари 40 000 лв. от коледните заплати на депутатите за пострадалите в Хитрино.

Според Нинова българите са изгонили ГЕРБ през вратата, а те се връщат през прозореца, което ще ни струва скъпо:

"Защо народът ще плати цената? Защото ГЕРБ заявиха, че целта на ново правителство на Бойко Борисов, РБ и ПФ е да продължат започнатото, а то е - 16 млрд. лв. дълг, отпечатъци в болници, корупция с ваксини за деца, далавери в армията, продадена България с кандидатура на Кристалина Георгиева, търг за оборудване на 15 пъти по-висока цена в посолствата, завишени цени за храна на деца в училищата, бронирани джипове за лов , а всъщност, за да ги кара Бойко Борисов, повишаване на винетките и акцизите, данък уикенд, правителство,което ще плаща здравни осигуровки на бежанци, но не на български граждани, това правителство, което ще гарантира домове на бежанци, но не и на български млади семейства. Заради всичко това народът ги изгони през вратата, а те сега се опиват да влязат обратно през прозореца".

Партията също така прие процедури за издигане на кандидатите за народни представители в 44-то Народно събрание.

В модела на парламентарната група се определя примерно процентно представителство: 15% - политически лидери и общественици, включително и партньори от коалиционната и гражданската квота; 20% - политици и експерти с опит в областта на социалната политика; 15% - с опит в областта на макроикономиката и финансите; 15% - с опит в областта на управлението на сектори от реалната икономика; 20% - с опит в областта на гражданското общество, правото, социологията, политологията, медиите; 15% - политиците и експерти в областта на външната и европейската политика, отбрана, национална и вътрешна сигурност.

В парламентарната група се набляга и на равнопоставеност на половете и младежкото представителство: не по-малко от 40% за всеки от половете и не по-малко от 30% на възраст до 40 години.

НС на БСП препоръчва на партийните структури да не се допуска номинирането на един кандидат в повече от един избирателен район. Посочено е и да не издигат за кандидати за народни представители действащи кметове от БСП. „Да не номинират кандидати, които имат три пълни мандата като народни представители или 12 години. Дължината на проекто-листите за народните представители да е равен на два пъти броя на мандатите за съответния МИР“, пише още в документа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

3

Какавидков

17.12 2016 в 15:55

Ay, госпожа лъжа - Курнелия Решетникова казала нещо и гледала строго.

17439

1

мнение от IP

17.12 2016 в 15:17

Нинова подпали моторетката, ама само се излага с тази дива демагогия, отблъскваща за средно интелигентен човек.