Нинова: Чухте най-вярната оценка за управлението на Борисов от негов министър

OFFNews 27 ноември 2020 в 12:45 2784 0

Ключовите думи за управлението на Борисов са – хаос, безхаберие, частни интереси, кражби- кражба от настоящето, но и кражба от децата и внуците в бъдеще; незаконно и криминално деяние, безнаказани действия, престъпно бездействие, това заяви лидерът на БСП Коренлия Нинова след изказването на министъра на екологията Емил Димитров в което той предупреди за водна криза през следващата година

"Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов. Но този път не е от нас, а от министър на Борисов – от човек, който е преживял всички тези проблеми, които описа", каза Нинова.

"Помните ли Бисер, Аспарухово, Мизия", припомни тя наводненията през последните години.

"Помня всичките катастрофални последствия и жертви. Вие тогава не обърнахте внимание. Оттогава до ден-днешен давате само един отговор – „Свиквайте - така ще бъде, има климатични промени в света. Свиквайте, че ви наводняваме къщите. Свиквайте, че е суша и нямате вода за пиене". Ето обаче, истината - защо това е така. Защото управлението на Борисов е безхаберно и престъпно.

Корнелия Нинова изрази тревога за заплахите, които министърът от правителството на Борисов е очертал:

"Заплаха от суша, заплаха от наводнение, от водна криза в земеделието, от водни бунтове. Заплаха за това да се наложи да заменяме производството на енергия - вместо от вода, от въглища. Разбирате ли какво означава това. Той казва – ще имате или чист въздух, или вода. И ще трябва да избирате", заяви лидерът на БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови