Няма нерегламентирани влияние в службите, уверява Борисов

ДПС нападнаха Атанас Атанасов

ОFFNews 03 юни 2016 в 14:10 3037 3

"Бъдете спокойни. Няма каквото и да е вмешателство или нерегламентирано влияние в сектор "Сигурност".

Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на оперативния председател на ДПС Мустафа Карадайъ за назначения в службите. По време на въпроса от трибуната Карадайъ нападна депутата от ДСБ ген. Атанас Атанасов, който по думите му "не може да определи сам себе си дали е в опозиция или не".

"В МВР преобладават хората, които са зависими от представител на парламентарна група, която не може да определи сама себе си дали е в опозиция или не", каза депутатът от ДПС. Той заяви, че има хора в ДАНС, които са се издигнали благодарение на Атанасов. Карадайъ заяви, че зам.-председателят на ДАНС Олег Петков е близък на Атанасов.

"Може да се направи извод, че ДАНС се е превърнал семейна структура", каза. Карадайъ заяви, че зам.-председателят на ДАНС Олег Петков е близък до народният представител Атанасов, както и зам.-министрите на МВР Филип Гунев и Цвятко Георгиев. 

Премиерът Борисов обаче заяви, че при провеждането на кадровата политика в МВР и ДАНС се спазват изискваният, включително тези да няма конфликт на интереси.

Карадайъ заяви, че премиерът носи отговорност за сектор „Сигурност” и попита Борисов колко още ще търпи "приятелско-съдружеското кадруване в сектора".

"В две поредни питания аз разбирам, че всъщност или библиотекаро-сарайския или приятелско-съпружески кръг или еди-какво си се намесват в управлението на службите. Ако това е вярно и в едната и другата посока, то би било максимално добре за опозицията, че и вие, и ДСБ сте представени добре в този сектор", коментира Борисов.

От парламентарната трибуна Борисов каза още, че за миналата година в инспектората са постъпили общо 105 сигнала, от които 78 са препратени по компетентност на институции, имащи отношение по тях, каза Борисов. Добави, че 34 са разгледани от Главния инспекторат.

По 18 от сигналите е липсвала информация за лицата, срещу които са подадени. Той обясни, че по 16 от сигналите са възложени проверки по негова заповед, като в 4 от тях са изнесени данни за корупция на органи на изпълнителната власт.

"Въвеждането на ефективни механизми за административен контрол върху дейността на администрацията е една от основните цели за модернизирането ѝ", каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

03.06 2016 в 14:56

““““.....В цивилизованите държави при толкова видни лъжи се подават оставки. Боклук!....““““““““““


Ето ти евтина алтернатива да уталожиш поне малко яда....за вкуса на продукта......не гарантираме;)..търсете в...Lafka..:):):)

http://afera.bg/wp-content/uploads/2016/06/VAFLI.jpg

В цивилизованите е така, ама тука в Бостаня ги увековечават на вафли с вкус на....развалена ТИКВА.....

Апропо, Тато някой да го е виждал на....вафла:))))....за едни “димУкрати“ го споменавам.......