"Неволята" можела да обедини десните, допусна Зеленогорски

Увлечението по един социаллиберален модел доведе до кризи

ОFFNews 30 януари 2017 в 11:59 3742 5

"Десният избирател е изненадан от новото фрагментиране вдясно. Сега се направи опит за разбиването на Реформаторския блок, но той продължава напред.

Това каза пред БНТ бившият депутат от Реформаторския блок и зам.-председател на Движение ”България на гражданите” Найден Зеленогорски.

По думите му Реформаторският блок ясно се е формулирал като консервативен проект, защото България има нужда от точно такъв. Зеленогорски обясни, че увлечението по един социаллиберален модел е довел до доста сериозни кризи в Европа и България. 

"Няма да има скандали в Реформаторския блок, при редена на листите за предсрочните парламентарни избори. Принципът ще е местен, свестен и известен", така заместник-председателят на Движение "България на гражданите" коментира подготовката и начина, по който ще се редят листите. Той обеща, че парашутисти, които са спуснати от ръководството, ще се избягват. 

Според Зеленогорски най-важното е, че има енергии и желание за доброто представяне на тези избори и участие в дясноцентристко мнозинство в парламента. Той увери, че блокът се стабилизира, като на мястото на една напуснала партия е влязла друга, освен това вече има и възможност за индивидуално членство.

Зам.-председателят на ДБГ коментира и социологическите проучвания, като каза, че най-лошото, което може да се случи, е и трите формации на дясното в момента да не влязат в парламента и да се върнем в ситуация от 2013 г. Зеленогорски изрази надежда, че след този конгрес РБ решително ще подобри формата си. Той почерта, че на конгреса са присъствали 250-300 делегати от ДСБ.

"През 2013 година казах, че ако не ни обедини мъдростта, ще ни обедини неволята и така се случи, надявам се да не влезем отново в този филм и Реформаторският блок ще направи всичко възможно да обедини около себе си дясноцентристка енергия, всеки има право на своя избор и десният избирател ще избере проекта, който покрива най-добре въжделенията му", каза още Зеленогорски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8957

5

sinia sova

30.01 2017 в 15:03

Не патерица,а слуги на мафиотската,фалшива ,уж дясна "структура" герП!Ако е поумнял най-после народа-гласоподавател,този път отивате в ада!

42249

3

Denis Rizanov

30.01 2017 в 12:54

Забравяш земеделчо перукан перчемов. Той е баш-лепилото за спойката. Ше ви хване там за каквото имате между краката и сте готови обИдени, така де обединени.

29217

1

Лопе де Вега

30.01 2017 в 12:20

А бре, суек, ако трябва неволята да ви обединява, кучета ви яли, бре. Вие не можете да се разберете кой да води дружината, ще чакате неволята? И ще ни пеете приспивната песен "...на полза роду..." се жертваме и правим компромис? Исторически необходим и оправдан компромис - по дедо Маркс! Може и да не беше баш Маркс, не е важно. Не можете да ни излъжете! Само и единствено докопването до власт е вече стремежът ви. Така че, сори, Леонардо.

Поздрав!