Ненчев прогнозира нови предсрочни избори след вота през март

OFFNews 17 февруари 2017 в 08:15 3335 6

Ненчев прогнозира нови предсрочни избори след вота през март

Снимка bTV

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев прогнозира нови предсрочни избори след вота през март. Той смята, че ще има сериозна конфронтация след изборите на 26 март и трудности за съставяне на правителство. "Скоро след тези избори ще има още едни парламентарни", заяви ексминистърът в интервю за bTV.

Той определи ревизията във военното министерство от служебния кабинет като предизборен ход "в полза на някого". 

"Аз съм политически лидер и след два дни ще бъда вероятно кандидат за народен представител. Тази атака идва точно от министъра на отбраната, който на всичко отгоре е отговорен за честни и прозрачни избори, няма как това да не ме безпокои”, отбеляза Ненчев, в коментар за това, че 100 обществени поръчки в Министерството на отбраната отиват в прокуратурата.

„Не знам как този одитен доклад е изготвен за толкова кратък срок”, каза бившият министър, като уточни, че не е уведомен и не разполага с него.

По думите му ударът идва от управляващите и е твърде вероятно да е от президента, който сформира служебния кабинет.

„Атакуват се всички поръчки, тоест всички хора, които са били ангажирани с тях в министерството, а тези хора продължават да работят там, някои от тях са повишени”, изтъкна Ненчев.

„Зам.-министърът ми, който отговаряше за обществените поръчки, е единствената, която остана в политическия кабинет на служебния министър”, отбеляза Ненчев и заяви, че никога не е оказвал натиск върху служителите, които се занимават с обществени поръчки. 

Той изтъкна също, че е силно обезпокоен от политическата чистка, която се извършва в министерството. По думите му уволнените не са малко и дори и той не си е позволявал да освободи толкова много хора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

6

Denis Rizanov

17.02 2017 в 12:47

Маджарският финансов аферист май вече планира нови протести, ако на власт дойде социалистическо правителство.

Проф, тва беше ясно още като се затръшкаха толерастите и обикновените ... за "машинното гласуване".

63994

3

Red or Dead

17.02 2017 в 08:32

Ел, а бе много странно, ЗАЩО аджеба тази персона е предизвикала ЕДНИ И СЪЩИ МИСЛИ у двама съвсем непознати люде........ти да видиш.....

63994

2

Red or Dead

17.02 2017 в 08:30

НарЕдкУ залесеният оти го канят изобщо в ТВ......а аз си мислих, че вече е станал “малката“ булка на някой пичага в Затвора....

Много молим съвсем случайни ЦЪРВУЛИ, които за радост НИКОГА няма да помиришат отново крадени кинти, да не ни ги навирате НИКОГА отново в очите....

77927

1

El Commandante

17.02 2017 в 08:28

Мястото на този селяк с перука е в затвора не по студията на телевизиите...