Недоволни от Банско протестираха в София

OFFNews 26 февруари 2016 в 13:06 3064 0

Жители и представители на граждански сдружения от Банско, Самоков и Сапарева баня връчиха писмо на премиера Бойко Борисов с искане за спиране на обществени поръчки. 

Те се отправиха на протестно шествие от сградата на Министерския съвет към площад "Света неделя", където в хотел "Шератон" МОСВ и зелени организации обсъждат резпределянето на средства за опазване на биоразнообразието през тази година. Протестиращите скандираха „Зелена мафия”, „Екорекетьори”, „Вън зелените олигарси от планините”. 

В писмото си до премиера от Сдружение „За да останат хора в България“, Банско, твърдят, че целта им е да запознаят министър-председателя с "олигархията на псевдоеколозите". Приложен е и списък със спечелени проекти от НПО-та. "Поради нишата, която хитро са си избрали, косвени ползи от дейността им не могат да бъдат измерени - единственото видимо са протестите им и действията им срещу туризма и управлението в България", пише в текста. 

Търпението на българския народ вероятно няма граници. Но на цинизма в политиката веднъж завинаги трябва да се сложи край, отсичат от сдружението. Отправен и призив от името на народа в Пиринско Борисов да се изправи заедно с него срещу "зелената олигархия в името на интересите на гражданите, закона и справедливостта". 

Не можем да обясним на децата си, че един лешояд е сто пъти по-ценен от тях. Свършете си работата, г-н премиер, за да останат хора в България! Както виждате, за лалугерите има кой да се погрижи. Време е да обърнете внимание на хората!, завършва писмото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови