На първо четене: Ремонтът на оградата по границата - без обществени поръчки

OFFNews 28 февруари 2018 в 10:35 2862 0

Ремонтът на оградата по границата с Турция да не минава през обществени поръчки. Това решиха депутатите на първо четене, като приеха промени в Закона за обществените поръчки. 

Предложението беше прието без гласовете на БСП и ДПС, а от "Воля" се въздържаха. 

Законопроетът, който е внесен в парламента от народни представители, беше защитен от вицепремиера Валери Симеонов. По думите му с измененията се поправя грешка. Мотивира промените с това, че в момента, се губи много време за обжалване на обществените поръчки за оградата. 

"Зная, че темата ще бъде използвана за политически атаки. Призовавам на първо място да помислите за това, че съоръжението чака и има нужда от поддръжка", каза той и добави, че до момента корупция при изграждането на защитното съоръжени е нямало и това ще продължи и занапред.

Идеята на депутатите от управляващата коалиция обаче срещна остра критика от страна на опозицията.

"Това цели да освободи Министерски съвет от отговорност за оградата по границата, да натоварите с това единствено областните управители, които когато се случи поредният скандал, да изгорят като бушони“", коментира депутатът от БСП Крум Зарков. Той добави, че Законът за обществените поръчки все повече започва да прилича на швейцарско сирене. 

Преди промените да бъдат окончателно приети, депутатите трябва да гласуват законопроекта и на второ четене. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !