Мирослав Ненков: Акцията във Фонда за деца беше излагация

OFFNews 17 май 2016 в 22:00 6752 2

Снимка БГНЕС

Мирослав Ненков

Историята с ареста на шефа на Фонда за лечение на деца Павел Александров прилича на публикацията във в. „Работническо дело“ от 70-те години. Пише, че сме изнесли компютри за Япония, после се оказва, че не били компютри, а компоти, и че не ги изнасяме, а ни ги връщат. Това заяви бившият служебен здравен министър Мирослав Ненков пред bTV.

Именно Ненков е министърът, който върна Александров на поста, след като беше уволнен от здравния министър в кабинета "Орешарски" Таня Андреева. 

Когато излезе информацията за акцията, си изкарах акъла, въпреки че познавах работата на Александров. Казах си "Какво са направили?". Представете си какво са си помислили хората, които са далече от тази сфера, коментира Ненков. 

"Не знам дали щетата оправдава целите на тази акция. То не е акция, а излагация за всички институции, ангажирани в нея. Тръгна се с голям анонс, с пликове с пари, организирана престъпна група, а какво се оказа?... Някакви глупости, срамотии. Щетата, която нанесоха на системата за здравеопазване, е неизмерима“, категоричен е той.

Ненков даде за пример и волейболиста Владо Николов, който след скандала във Фонда за лечение на деца реши да дари парите си за лечение на онкоболни деца, а не във Фонда, както беше обявил предварително.

Владо Николов е човек просветен, пътувал, отворен, следящ. А хората, които не са такива отворени, пътуващи и следящи, те какъв сигнал получават? Че някакви изроди крадат от нашите болни дечица, подчерта Мирослав Ненков.

Той е категоричен, че по случая няма да бъде повдигнато обвинение, а след години България ще бъде осъдена за случилото се в Страсбург.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

2

Blagodatka Dushanova

18.05 2016 в 09:34

Най -после някой да се осмели да нарече нещата с истинските им имена!Това си беше театър режисиран от цв.цв.Точно неговият модел на изпълнение!И новоназначеният шеф на "Фонда" е агент на ДС!Питам сега ,кой от генералите от АБВ му "подсказа "кого да назначи?...А и д-р Москов нещо замлъкна,стои с подвита опашка...Дано да успее да разбере,че докато гербарите и бойколеоне са на власт-реформи в здравеопазването няма да има!И никъде реформи няма да има докато ТЕ са на власт!

16008

1

Nik68

18.05 2016 в 09:24

Ако няма престъпление и виновни във тазо афера, кой ще понесе наказание за опетняването на доброто има на хората от фонда. Едно е да разследваш някого, друго е да го дамгосаш преди да си събрал качествен доказателствен материал.