Местан: И аз се изненадах от оставката на Бисеров

Елица Мартинова 04 ноември 2013 в 13:12 2814 5

Христо Бисеров, Снимка: БГНЕС, Архив
Христо Бисеров, Снимка: БГНЕС, Архив

 

Ръководството на ДПС не е искало оставката на парламента Христо Бисеров. Мотивите за напускането на зам.-председателя на парламента са лични.

Това заяви пред БНР лидерът на ДПС Лютви Местан, като изтъкна, че самият той е научил за намеренията на Бисеров в ранните следобедни часове на неделя.

„Вчера Христо Бисеров поиска среща и ни съобщи категоричното си решение да напусне постовете в Народното събрание и ДПС. Лично аз бях изненада от неговото решение“, коментира председателят на партията.

По думите на Местан мотивите на Христо Бисеров са лични и нямат отношение с политиката, която води ДПС. Председателят на партията подчерта, че формацията стои плътно зад кабинета Орешарски.

„Той помоли на този етап да оставим на негова преценка времето и мястото да съобщи личните мотиви“, обясни Лютви Местан.

Новината за оставката на зам.-председателя на парламента дойде изненадващо в следобедните часове на неделя. В кратко прессъобщение от пресцентър ана ДПС информираха, че Христо Бисеров подава оставка по собствено желание и възнамерява да се оттегли както от зам.-председателския пост в парламента, така и от ръководството на ДПС.

Депутатът на ДПС Йордан Цонев, който е близък с Бисеров, изрази учудване от тази новина.

Недоумения имаше и у други депутати на партията, които също са научили за оставката чрез е-mail.

Днес парламентарната група на ДПС ще заседава извънредно. Официалната тема не е съобщена, но се очаква, че напускането на Бисеров ще бъде обсъдено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови