Местан: Доган вкара Пеевски в ДПС, в тоталитарните партии един взема решенията

OFFNews 27 септември 2016 в 21:15 6392 2

Ахмед Доган е вкарал Делян Пеевски в ДПС, тъй като "в тоталитарните партии един-единствен човек взема решенията".

Това става ясно от думите на лидера на ДОСТ Лютви Местан, който отговаря на въпроси на граждани на сайта на партията. Изявлението му е в отговор на въпроса "Кой вкара в партията ДПС - хора като Пеевски, Беев, Бат Сали и други от това естество?". 

Сред въпросите към Местан има и такива за възможни бъдещи коалиции с ДПС, за което лидерът на ДОСТ е категоричен, че няма да се случи. 

"ДОСТ се учреди като политическа алтернатива на корупцията, олигархията, задкулисието, на нарушените човешки права - в името на един неподправен, истински евро-атлантически път за развитие на страната ни. Никоя партия, която се свързва с тези тежки пороци на политическата система, не може да бъде нито сега, нито в бъдеще коалиционен партньор на ДОСТ", отговаря той.

В отговорите си Местан казва още, че няма личен проблем с Доган, след като беше изгонен от ДПС, но не може да му прости, че го е обявил за национален предател. 

"Аз нямам личен проблем с този човек. Става въпрос за дълбоки ценностни различия, които стоят в основата на тоталитарната саморазправа от края на миналата година. Едно обаче със сигурност не мога да простя – това, че бях наречен национален предател от него и най-близкия му олигархичен кръг. Това е непростимо! Има само едно нещо, което е по-непростимо – предателство спрямо избирателя", казва Местан. 

Той е категоричен, че има депутати от ДПС, които искат да напуснат партията и да се присъединят към ДОСТ, но са сковани от страх и зависими. 

Един от поддръжниците на ДОСТ пише още, че не вижда защо е необходимо партията да подкрепя ГЕРБ и Бойко Борисов, ако се кандидатира за президент. На това Лютви Местан отговаря, че не е казвал подобно нещо, а това са интерпретации на медиите, които не са истина. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови