Марешки си дава имунитета и ще съди държавата

Антония Чорева 11 май 2017 в 13:04 4158 1

Депутатът Веселин Марешки ще даде имунитета си утре, след като вчера парламентарната комисия, която бе създадена с тази цел, реши да отнеме имунитета на лидера на Воля заради воденото срещу него дело.

"Както обещах още след първото заседание на комисията ще направим предложения за даване на имунитета или както е по процедура, за да може да продължи делото", обясни Марешки, който очаква това да се случи още утре. 

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Марешки като депутат още щом положи клетва, както и на още двама народни представители, срещу които се водят дела - Делян Добрев от ГЕРБ и Светла Пиралкова от БСП. 

Марешки даде брифинг в парламента, на който обясни за делото срещу него: "Към днешна дата има 5 дела, от които 4 са приключили с осъдителни решения на моите конкуренти, тоест те са приключили в наша полза. Единствено остава последното дело, което е за шамара, което очакваме да бъде решено в най-скоро време”, заяви Марешки. Той е сигурен, че 4-тото съдебно решение ще е, че арестът му е бил незаконен. Аз съм единственият арестуван в България за шамар. Затова обмисляме (б.а.) с моите адвокати да съдим държавата", каза още Марешки. Той обаче каза, че е оставил тези работи на адвокатите си още не знае кога и по какъв начин ще заведе делото, но потвърди, че такова ще има. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

11.05 2017 в 15:09

Абе май неговите служители-депутати са гласували против на тая комисия. Нещо се е попритеснил стария нагляр Магарешки.