Марешки призова хомосексуалните в парламента да се заявят

Антония Чорева 31 май 2017 в 10:25 36190 18

Снимка Сергей Антонов

Лидерът на Воля и депутат Веселин Марешки призова хомосексуалните в парламента и всички депутати със зависимости да излязат и да се заявят, "за да се знае кой кой е и кой гласува законите на страната".

Изненадващото предложение Марешки направи от парламентарната трибуна, но така и не стана ясно кого визира. Миналата седмица депутатът от БСП Кристиан Вигенин беше коментирал присъствието на Марешки при папата.

"Преди седмица подадохме декларация за конфликт на интереси и понеже много хора си позволиха да правят коментари кой има право да ходи тук или там, кой има право да представлява България. От името на нашата група ние призоваваме освен икономическия конфликт на интереси, да бъдат записани и хомосексуалните конфликти на интереси и тези, свързани с употребата на алкохол и злоупотреба с наркотични вещества. Няма да допусна откровен хомосексуалист да ми задава въпроси имам ли право да бъда някъде и не само аз, а всеки един нормален български гражданин. Всеки трябва да излезе явно да каже своите зависимости. Така ще се разбере кой защо гласува за определен закон", заяви Марешки.

„Абсолютен цинизъм е такива хора да се подвизават във властта, а някои от тях и в Народното събрание, както и да имаме осъдени народни представители“, допълни Веселин Марешки. Тук се намеси председателят на парламента Димитър Главчев, който го помоли да не споменава имена. 

„Надявам се, както в декларацията на Антон Кутев, сами да се разпознаят или тихомълком да напуснат Народното събрание“, отговори му Марешки.

Но в това време всички депутати напуснаха залата, за да гласуват отчета на Комисията по досиетата на закрито заседание.

На словата на Марешки остана да присъства само депутатът от БСП Антон Кутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

21

Hissarion

31.05 2017 в 12:50

Нека ходи и при папата, и при мюфтията, и при шефа на мормоните ако го влече. Въпроса по-скоро е кога ще го съдят.

29585

20

Izalina

31.05 2017 в 12:45

Ето затова мястото на излъчванията от НС е в още по-затънтена телевизия и от БНТ2.
То кво да ѝ гледаш на парламентарната трибуна, братче?
Дъно.

12182

17

sawall

31.05 2017 в 12:16

Тъпата мутра, дето си плати за всеки глас, говори за цинизъм в това кой се подвизавал в парламента. Българската политика, дами и господа!