Мая Манолова: Смяната на шефа на ББР е театър на Борисов

OFFNews 09 април 2020 в 18:01 8979 2

Доказателството, че смяната на ръководството на Българската банка за развитие (ББР) беше театър на премиера Бойко Борисов вече е на сайта на Българската народна банка (БНБ).

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова във Фейсбук.

Седмица преди скандала с кредита за една колекторска фирма и обявената смяна на директора на ББР Стоян Мавродиев, на 2 април е подадено заявление за одобрение на нов изпълнителен директор, допълва Манолова.

Реакцията на Бойко Борисов е постановка, оставката е предизвестена, а отпуснатият кредит за 75 млн. лева си остава съвсем реален, категорична е тя.

В публикацията си Манолова припомня, че вчера в ефира на една от националните телевизии вицепремиерът Томислав Дончев не каза истината, че смяната не е била предварително подготвяна.

Припомняме, че в своя позиция Мая Манолова заяви, че обявената вчера от Борисов смяна на ръководството на ББР е отдавна подготвяна.

Самият финансов министър публично съобщи в средата на март за кадрови промени, които предстоят там, а името на новия ръководител на банката е подадено за одобрение в БНБ още преди скандала, допълва Манолова в позицията си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13874

2

emanuilis

09.04 2020 в 19:49

... каза един от главните „актьори" на прехода, #МаяМа. Помним!

18551

1

Нострадамус

09.04 2020 в 18:25

Шменти капели на борисоф! Mафродиев не би си мръдна и пръста без знанието и разрешението на боса на мафията. Гущера си къса опашката за пореден път.!