Магистрала "Марица" сваля Лиляна Павлова от поста министър на регионалното развитие

Парламентът обсъжда дали да я разследва в деня, в който съобщават министрите от Борисов 3

Антония Чорева 03 май 2017 в 10:09 19629 11

Сигурният министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова вероятно няма да вземе пак поста заради възникналия в последните седмици скандал с магистрала "Марица", научи OFFNews. 

Припомняме, че прокуратурата започна разследване срещу строежа на лот 1 на магистралата заради съмнителна обществена поръчка от 51 милиона лева, които са похарчени неправомерно. 

Така в последните дни на преговорите един от най-близките хора на Бойко Борисов - Лиляна Павлова, отпаднала от министерството. Лиляна Павлова вероятно ще остане вицепремиер, най-вероятно с ресор европредседателство, а министър на регионалното министерство ще стане един от заместниците й в кабинета - Николай Нанков. 

По искане на БСП днес, в деня, в който се съобщават имената на министрите от кабинета Борисов 3, в парламента се обсъжда една-единствена точка  - сформиране на комисия, която да разследва строежа на пътища и магистрали именно заради скандала с "Марица". 

По повод сформирането на такава комисия в парламента се размениха обвинения между БСП и ГЕРБ. 

Депутатът от БСП Кирил Добрев коментира, че магистралите у нас се правят и след два месеца се затварят за ремонт и докато се кара по тях, "главата се клати". 

Бившият министър на енергетиката и депутат от ГЕРБ Теменужка Петкова отвърна, че си има органи, които да разследват магистралите, а парламентът не бива да се превръща в "другарски съд". 

А зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов даде пример с магистралите, построени от БСП, и Цанков камък. Той припомни и скандала с магистрала "Струма", в който кадър от управлението на БСП е откраднал документите и опорочил търга, с което е спрял строителството на най-големия строителен обект у нас - тунел "Железница". Той добави, че няма да позволи да се напада "достойният министър Лили Павлова". 

ГЕРБ все пак са решили да не рискуват и да се създава напрежение още в началото на сформиране на кабинета и затова се очаква Павлова да е на друг пост. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

11

Перко

03.05 2017 в 20:55

Като специалист по усвояване Лилето получи министерство с мандат 1 година. Сега ще видите вие какво значи "Петилетката за една година" :)

18551

10

Нострадамус

03.05 2017 в 15:08

Вижте каква КОЛОСАЛНА КРАЖБА извършват ГЕРБ и фирмите им САМО от санирането: За един апарамент са предвидили 12 ООО лева. За един блок от 200 апартамента = 2.4ОО.ООО ( два милиона и 400 х.) Повечето от хората обаче са си сменили дограмата и са санирали жилищата си, което предполага, че при тях НЕ СЕ СМЕНЯ ДОГРАМАТА, а само се ЛЕПИ МАЛКО СТИРОПОР И СЕ БОЯДИСВА ФАСАДАТА , КОЕТО ПРЕДПОЛАГА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 2 хиляди лева. Останалите 10 хиляди лева само от един апатрамент са ЧИСТА АВАНТА ЗА МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ и фирмите им. ИЛИ ОТ 2.4 МИЛИОНА, МУТРИТЕ ОТ ГEРБ ПЕЧЕЛЯТ ДВА МИЛИОНА САМО ОТ ЕДИ ЖИЛИЩЕН БЛОК. !!!

13780

7

Перко

03.05 2017 в 11:31

Пустото Лиле, не слиза от медиите. Сутринта трима "специалисти" му коментираха чантите по Нова :)

14344

6

Nibble

03.05 2017 в 11:17

"Кадровата банка" на тези негодници се свежда до 10-15 човека..... и нищо повече. И това ни го предлагат за трети път... Еб.ти държавата, еб.ти народа......

14355

2

neverland

03.05 2017 в 10:35

Еми падане си е. Друго си е да отговаряш за строителството на няколко участъка за милиард, да си удариш 30%(ако не си алчен) комисионна.

Абе, навсякъде има лев:)