Луиза Григорова: Няма да бъда част от никоя партия, под никаква форма

OFFNews 22 февруари 2017 в 19:13 14470 17

Снимка Стефан Марков/ Булфото

Луиза Григорова.

Няма да бъда част от никоя партия, под никаква форма, обяви в личния си Facebook профил актрисата Луиза Григорова.

В началото на седмицата се появиха спекулации в социалните мрежи, че Григорова ще е кандидат за депутат в листата на „Да, България!“.

Смяташе се, че тя ще е на пето място в листата във Варна.

Днес обаче Григорова излезе с пространно опровержение. Публикуваме го в пълния му вид и без редакторска намеса:

Аз живея в Абсурдистан, където журналистите първо пишат, после питат, където фейсбук е "Официален Инфрмационен Блок" не само за обикновения българин, но и за Националните ни ефири. Е, добре тогава, информирам: Няма да бъда част от никоя партия, под никаква форма. Едно от нещата, с които се занимава МОЯТА работа е да обединява хората, работата на политиката в България е да ги разделя. Наскоро мой приятел ми каза, че живеем в абсурдни времена, където никоя жаба си няма гьол. Толкова е прав!

Заради разпространилия се слух, че ще се кандидатирам за депутат, се създадоха много дискусии и забелязвам, че една от основните теми за обсъждане е: "Какво място в Парламента има 27 годишна актриса? И не трябва ли там да влизат хора икономисти, юристи или други, които имат опит в политиката?". Ето сега и отговорът: "Право да бъдат избирани за народни представители имат българските граждани, които са навършили 21 години към изборния ден включително и нямат друго гражданство, с изключение на поставените под запрещение и на изтърпяващите наказанието лишаване от свобода." - чл.3 ал.2 от Закона за избиране на народни представители.
Аз, Луиза Григорова, съм преди всичко ЧОВЕК, а АКТРИСА е моята професия. Напоследък думите "актьор" и "млад" се употребяват в смисъла на "малоумник" и "некадърник", което доста ме озадачава.

Когато, например, започва Кубинската революция през 1952г. Фидел Кастро е на 26, а когато по-късно през 55та се събира с Че Гевара, последният е на 27г. Да, защото революцията и промените се правят от млади. Мисля, че идеите на Да, България биха могли да се разглеждат като една съвременна революция, съответно за нея са нужни млади хора. Моите представи за бъдещето на България до голяма степен се покриват с идеите на тази партия. Аз искам в моята страна, заслужилите с труда, образованието и таланта си хора, да не живеят от просията и "благоволението" на държавата за социална помощ. Искам да имам равен шанс и старт с другите европейци на моята възраст, а не навсякъде да ме подценяват, защото съм Българка. Искам да съм от жабите, които си знаят гьола! Моят гьол е сцената, а сцената е моята трибуна, не Парламента. Един актьор проповядва истините, в които вярва от сцената. Там е силата му. Аз вярвам, че съм добър пример за младите хора. Виждам пред очите си как млади момичета и момчета се влюбват в театъра, вдъхновяват се, искат да научават повече, четат, мислят, търсят контакт с мен, искат съвети от мен за бъдещото си развитие, не за гаджето от другия клас, пишат ми писма, стихотворения, есета. Ето това е безценно!

За много кратко бях повярвала, че Спасение в България има и дори, че аз мога да бъда част от това спасение! Не! Спасението излита на всеки 30 минути от първи и втори терминал. За съжаление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

17

мнение от IP

23.02 2017 в 12:00

Хубавото на фейсбук е, че всеки може да се изока - от президентшата до актрисата-идеалист. Лошото е, че нещата са отчайващи. Още по-лошо е, че по фейсбук статуси всички сме ЗА хубави неща. Като всички сме бели птици, защо живеем в кочина?

10910

14

1Sion1

23.02 2017 в 01:23

Ами каквото и да си говорим Луиза излезе доста начетено момиче.Със сигурност щеше да стои като чуждо тяло сред политическата ни сган.

23293

13

Стефан

23.02 2017 в 00:45

Тая направо ме нави.
Добре, тогава и аз няма да се кандидатирам за танцьорка на пилон.

15509

12

Бухльо

22.02 2017 в 23:06

Маце, опитала си да кажеш разни неща и в този опит за "арт" изразяване, си разводнила посланието. Като искаш промяна и спасение и правиш аналогии със смели революционери, кажи в прав текст какво те разочарова.

77927

11

El Commandante

22.02 2017 в 22:35

Викторе, мани че си прост ми и паметта ти е като на морско свинче, тоя спор беше воден тук поне десет пъти, като аз подробно и търпеливо обяснявах на поредния малоумен козяшки тепегьоз че числото реално осъдени от Команданте Че Гевара докато той е бил директор на Ла Кабаня за петте месеца е трицифрено, като от тех нема НИ ЕДИН НЕВИНЕН-сите са от главорезите на Батиста, чиваос или други некакви военнопрестъпници.

Така че вземи я тая книга, навий я на руло, пъхни си я отзад и престани да досаждаш на хората с тъпотиите си...

63994

10

Red or Dead

22.02 2017 в 22:00

Вики, бро, ми като си рекъл-А....карай нататък.......
Виж потърси някой ДРУГ “кубински журналист“ дето е познавал “лично“ и Фидел......там може да откриеш още по-топла вода........чак сега ми се изясни защо хамерикацните са пробвали да го УБИЯТ поне 1 590 590 пъти....

77927

8

El Commandante

22.02 2017 в 21:16

Викторе, требе да те поставиме като казус на НАСА-за следващата пресконференция да поднесат изумителното откритие как с тоя акъл не си забравил да дишаш все още...