Кунева: Няма да съм новият еврокомисар, ще работя РБ да е в парламента

OFFNews 17 ноември 2016 в 10:27 7000 3

Работата на политика е мандатна и най-важно каква работа е свършил по време на мандата си.

Това обяви министърът на образованието и вицепремиер в оставка Меглена Кунева по бТВ. Относно приемането на Бюджет 2017 тя се опасява да не надделее популизмът. По думите й в ресор образование са важни увеличението на учителските заплати, средствата за нови дигитални умения и квалификация на учителите. Повече пари са предвидени и за университетите, и за БАН, и за наука, но срещу качество, уточни Кунева.

Според нея много е важно приемането на антикорупционния закон и подготовката за председателството на България на Европейския съюз.

Меглена Кунева беше категорична, че не знае кой ще бъде предложен за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева, а на въпроса дали е възможно тя да е наследникът на Георгиева обяви: „Не стои такъв въпрос”.

Лидерът на Движение „България на гражданите" (ДБГ), което е част от Реформаторския блок, не смята, че е дошъл краят на РБ. Тя обяви още, че десницата добре е разбрала какво й казват избирателите и тя лично ще работи за това РБ да влезе в парламента при евентуални предсрочни избори догодина. 

Петър Москов (ДСБ) е част от Реформаторския блок, не е нужно да влиза в нито една от другите партии, уточни още Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

3

aviatora

17.11 2016 в 11:26

Пръмовицо, престани да се появяваш по медиите, че заради теб ГЕРБ пропадна!!! Заради твоята продажн-слугинашка муцуна!!!

14344

2

Nibble

17.11 2016 в 10:43

....и аз няма да съм новия еврокомисар. Също като Кукунева - няма кой да ме предложи. Ще работя над собсвеното си духовно израстване а не за влизането на РБ в парламента - те това е разликата.