Кунева: Не подценявайте подкрепата, която РБ дава на правителството

OFFNews 14 октомври 2016 в 21:45 8266 16

Снимка Сергей Антонов / OFFNews

Няма особени индикации за вододел в управлението, заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева след извънредното заседание на кабинета.

Днешният разговор в Министерски съвет беше конструктивен, между зрели хора, коментира тя.

Реформаторският блок в момента е в сложна ситуация - всички партии сме заедно в президентската надпревара, както беше и при предишните избори. В парламента от година, обаче, част от нашите колеги са в опозиция и продължават да са част от РБ. Февруари месец предложихме тези, които са част от подкрепящите правителство, да го заявим в споразумение. Настояваме за преподписване на споразумението с приоритетите на правителството, за да сме убедени, че цялото мнозинство стои зад тях. Това ще даде яснота кой подкрепя и кой не тези приоритети, категорична бе Кунева.

По думите ѝ сега, в предизборна ситуация, всяко изказване добива допълнителна интензивност.

За да може РБ да изпълни програмата си, е необходима подкрепата от всички, заставащи зад мнозинството. Същото важи и за ГЕРБ. Не бива да бъде подценявана и подкрепата, която РБ дава, каза Кунева. Четиримата министри на РБ влагаме много усилия за реформиране на секторите, за които сме отговорни, както и колегите от Парламентарната група, каза още вицепремиерът Меглена Кунева.

Не можем ли веднъж да се зарадваме на нещо добро - грижата за българското образование. Не бива да се заиграва с национални приоритети като българското образование и темите, по които има съгласие, да се използват в предизборната кампания, заяви още тя, след като стана ясно, че в началото на извънредното заседание на кабинета Борисов е попитал: "Кунева, искаш ли да спра парите на лекарите и на учителите при положение, че ги давам предизборно?"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови