Костов уволнен по донос. Прокуратурата няма запис

OFFNews 24 февруари 2017 в 09:09 5660 3

Уволняват ме по донос и срещу мен са активирани сведения от служители.

Това коментира пред бТВ вече бившия главен секретар на МВР Георги Костов. Той уточни, че не е видял официално тези сведения, но е разбрал от медиите за тях.

По думите му е интересно, че едното сведение срещу него за осъществен натиск е от сегашния зам. министър Венцислав Катинов, който по думите на Костов „в последния момент е решил, че е бил обект на натиск преди 2 години.”

Костов коментира, че преди девет дни е подал в прокуратурата сигнал, че е обект на натиск от страната на министъра на вътрешните работи Пламен Узунов и в последствие и от премиера.

„Пламен Узунов ми каза, че може да работи с мен и няма претенции към професионализма ми, но съм загубил политическото доверие на премиера. Премиерът ми се обади по-късно от телефона на Министерски съвет и каза, че е загубил политическото доверие в мен. През цялата си кариера не съм се ползвал с политическо доверие и това не е за мен белег, по който да се атестира служител на МВР”, категоричен е той.

У него няма чувство за обида и това по думите му е част от играта. Хубаво е да се знае. че тези действия не целят дискредитирането ми, а са послание към състава, защото те са незачитане на закона, добави Костов. Мен ме уволняват по донос от петчленка, категоричен е Костов.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова посочи, че прокуратурата няма отношение и не извършва проверка за законосъобразност за освобождаването му. "От медиите научаваме, че това се е случило по решение не МС и след указа на президента. ВКС извършва лична проверка на сигнала на Костов за оказан му натиск", обясни тя.

"По материалите и по данни на наблюдаващия прокурор такъв запис не съществува и ние не разполагаме с данни и твърдения, на който и да е от разпитаните, че такъв запис съществува. Сред разпитаните лица нито едно не твърди, че има запис", уточни гояворителят на прокуратурата. Арнаудова добави, че до вчера срещу самия Георги Костов не е постъпвал сигнал от страна на негови служители за оказван натиск върху тях от негова страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

24.02 2017 в 12:26

Главният секретар на МРВ винаги е бил сменян от всяко ново правителство. Айде този винаги трезвен неуместник да престане да ни занимава със себе си. Не се е родил главен секретар. Да не би да е смятал, че ще умре в дълбока старост като такъв?!