"Колко пъти им се молих, а сега - ще направим това, което каза Бойко"

OFFNews 22 декември 2016 в 22:13 16727 7

Аз натрупах опит, защото да си премиер не е лесна задача, това си е занаят. Като се замисля, най-дълго съм работил като премиер, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов пред спортното шоу "Гонг" на Дарик радио.

Светът стана много личен – дори емоционалното състояние на някой лидер като Путин, Меркел или някой друг влияе върху отношенията между страните. Трудно ще е за света през следващите месеци, защото западната пропаганда действа по един начин, а на Изток действа другата пропаганда – разрушенията, убитите, болниците от съюзническите войски и Русия. Светът е толкова много окървавен, толкова хора са загинали. Помислете за семействата, на които ракетите – без значение американска, руска или турска – са убили някого, каза премиерът в оставка.

Аз преди 2 години им начертах картата и как да се спасим, а те ми казаха, че не съм хуманен човек. Трябва първо да си помислим за нас, за Европа, за континента... Колко пъти им се молих, а сега – ще направим това, което каза Бойко. Направете го, ама е след дъжд качулка. Сега казвам – не разваляйте отношенията с Турция. На австрийци, шведи и датчани им е лесно – далече са. Ама Балканите? Само за мир трябва да се молим. Толкова опасен свят не е имало от Втората световна война. Ние в момента сме във война и тя ще става по-свирепа. Има хиляди, милиони съдби, които искат отмъщение и мъст. Имаме крехка връзка сега, моля се само за мъдрост през следващата година, каза Борисов.

За спорта и залите

В студиото на "Гонг" премиерът в оставка коментира и проблемите пред българския спорт:

"Българският спорт не се прави от днес за утре. От доста години се инвестира в спортните бази. Не знам дали вашите слушатели знаят, но за да е 2018 година Световното по волейбол в България и Италия, сме платили 10 милиона евро такса. Затова тези, които ми казваха, че е глупост навремето да строим зала Арена Армеец, а сега няма празна дата за нея... 15 хиляди души се събират там за всяко голямо мероприятие. Направихме нови зали във Варна, в Пловдив, в Русе. Така от Световната федерация по волейбол прецениха, че на базата на нашето представяне заслужава Световно първенство"

За гребането сме плащали 1 милион такса, за тениса – също. За сноуборда и да дойдат лидерите в алпийските спортове в Банско – пак 1 милион лева. Направиха се толкова неща, че ако са били лесни, трябваше да са направени още в годините на комунизма. Имаше една зала „Фестивална“, мъничка, една „Христо Ботев“, която също постегнахме... Надали знаете, че зали „София“ и „Фестивална“ се привеждат в момента в съвсем приличен вид. Ако е било толкова лесно, защо другите не го направиха толкова години, толкова десетки години?! - пита Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

7

случайно прочетох

23.12 2016 в 15:45

Повръща ми се от тоя!
Която и медия да отвори човек, ТОЙ е там и се хвали с нищоправенето си.

17156

6

aviatora

23.12 2016 в 15:14

Ти си една долнопробна мутра, а патрията ти се състои от бивши доносници в ДС. Боклуци!!!

18551

5

Нострадамус

23.12 2016 в 09:30

Само АЗ мога да бъда премиер, АЗ им казах, АЗ направих, АЗ дадох, АЗ построих, АЗ платих, АЗ съм всичко за всички, АЗ казвам кога да изгрее Слънцето...На тоя примат "АЗЪТ" му е по-висок от Еверест!

12021

4

bls

23.12 2016 в 09:05

Кажи за залата в Пловдив бокич .. кажи колко събития има миналата година и тази това съоръжение дето глътна 60-70 млн / подсказвам около 4-5 на година /

20699

3

Новак

23.12 2016 в 07:03

Алелуя! На тоя вече и Европа му отесня. За България не говорим - тя е тясна за неговия размах откакто направи магистралите и Арена Армеец. Но хак да и е на Европа като не слуша или по скоро като не е научила български. Защото поради липсата на знание на други езици, Той ги е молил на български, а онези абдали грам от езика ни не разбират. Но сега вече предполагам ще научат.
Той тази година заради ЦеЦа нещо се разсея, но след 4 години що ли не се кандидатира за мястото на Тръмп? Така ще може да оправи света, а не да си губи времето с някаква малка България и не разбираща Европа. Още повече, че и в Ню Йорк вече са чували за него покрай Кристалина и Ирина.

13056

2

Какавидков

23.12 2016 в 00:58

Аааа, това е проблема. Молил си се.
Що не тупна с бухалката по масата?

12139

1

Tanhauzer

22.12 2016 в 23:18

Безспорно еволюира! Астролог- с ретрограден Меркурий, Пророк-начертал карта още преди две години, инжинер-спортист-зали и такси. Последното ниво е да стане вентрилоквист, и да отговаря на въпросите на трепналите журналистки с корема си.
Само това го дели от постигане на нирвана. Не че не е известен и като Буда, но така ще се слеят в едно и ще изчезнат във всемира духа и тялото МУ!
Откъдето ще ни милва по главите!
 
X

Да помогнем на украинските деца!