Клисарова, Антон Кутев и Румен Петков изпадат от парламента (обновена)

Нели Чолашка 08 октомври 2014 в 10:23 11289 9

Ключови фигури за БСП, като Антон Кутев и бившият министър на образованието проф. Анелия Клисарова няма да влязат в 43-ото Народно събрание.

Това сочат предварителните данни от преброяването на гласовете в избирателните райони и разпределението на мандатите за партиите по метода на Хеър-Ниймайер.

Атон Кутев няма да може да стане депутат, макар да е водач на листата на "БСП лява България" в Силистра, защото разпределението на мандатите отрежда БСП да не вкарат нито един депутат от този избирателен район.

Проф. Анелия Клисарова, министър на образованието в кабинета "Орешарски" и бивш ректор на Медицинския университет в Морската столица, е изместена чрез преференциален вот в листата на БСП във Варна от №4 Красимир Янков. Клисарова беше втора в листата.

Нигяр Джафер от ДПС е изместена от листата на партията в Разград от №8 Гюнай Хюсмен, но пък е водач на листата в Перник и влиза като депутат от Перник.

Социалният министър в кабинета на ГЕРБ Тотю Младенов също не влиза в парламента, тъй като е изместен чрез преференцията от №3 Кресен Кръстев в листата на ГЕРБ във Враца.

Ключовата за АБВ фигура Румен Петков също няма да може да влезе в парламента, защото в район Плевен, където той е водач, АБВ не получава мандати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!