Карадайъ: ДПС носи отговорност да кажем кой ще е следващият президент

offnews 10 юли 2016 в 17:02 5049 5

"Ние наесен трябва да изпълним една много важна и отговорна задача. Много партии ще имат кандидати за президенти, но ние от ДПС ще носим отговорността да кажем кой да е президентът на България". Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на събор на мюсюлмани в местността Баба Конду край Търговище, цитиран от "Дарик".

В словото си той подчерта, че „непотърсена подкрепа ДПС няма да даде".

"Затова ние казваме: бъдещият президент на България трябва да бъде демократ, трябва да бъде обединител на нацията, трябва да бъде президент на всички български граждани. От ДПС казваме: непотърсена подкрепа няма да дадем. Но ще си изпълним мисията и ролята на президентските избори, защото носим отговорността да кажем кой да бъде президентът. И нещо повече ще кажем на президентските избори: на президентските избори ние с вашата сила и мощ, с вашето единство и заедност ще кажем не на тази власт, в която участват фашисти и националисти. Наесен всички заедно да си носим отговорността и да заложим за бъдещето на нашите деца, за бъдещето на нашите региони, за бъдещето на България и да покажем нашия модел от Търговище и на Европа и за бъдещето на Европа", каза Карадайъ в Баба Конду.", каза Карадайъ.

На традиционния за мюсюлманите събор край Търговище и тази година се събраха десетки хиляди мюсюлмани от Североизточна България и цялата страна, както и гости от Турция. Пред насъбралите се изказаха лидерите на Движението за права и свободи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

4

Izalina

10.07 2016 в 23:44

Това са общи приказки за уплътняване на летния сезон. Искам да видя другата хиена - Местан - като се прегрупира каква песен ще запеете всичките демократично-социални-праволюбиви-свободокобешетам лицемерни защитници на неясно какво освен лични интереси. Горещо желая успех и на двете групировки, че белки ви се размие вотът и спрете да се мислите за чак такъв фактор.

21668

3

Руслан

10.07 2016 в 18:19

Поради трудности в изразяването, като следствие от трудности в мисленето, е доста рисковано превеждането на ясен български език от на моменти нечленоразделните звуци на наследника на сокола.

12584

2

сдг

10.07 2016 в 17:43

Тя подкрепата се знае че е за БСП.Винаги е била за тях,винаги са били коалиционни партньори.Не си спомням да са помагали на друга партия,и най вероятно вече имат някаква договорка с Нинова и БСП.

25665

1

Victimized

10.07 2016 в 17:34

Най-накрая , цяла България чака да видим кой ще е новата безсмислена пионка , дето ще говори само глупости . А кой друг да ни каже освен "партията" на крупните бизнесмени и техните представители в парламента .
Истината е , че на никой не му пука кой ще е президент , понеже и малките деца знаят , че президентската институция в България в този политически модел е абсолютно излишна и настоящия ни клоун го доказва напълно . За това и никоя партия не се наема да излъчва кандидати .....