Кадиев вика шефовете на ГЕРБ за свидетели в съда по дело срещу него

OFFNews 21 февруари 2017 в 09:27 2329 0

На съдебното дело, което е завела срещу мен бившият кмет на "Младост" Цвета Авджиева, ще призова като свидетели цялата изпълнителна комисия на ГЕРБ, включително Йорданка фандъкова, за да обяснят защо са поискали оставката на Авджиева. 

Това заяви независимият кандидат за депутат Георги Кадиев по България он ер. 

Цвета Авджиева е завеле дело за клевета срещу Георги Кадиев за 180 000 лева, 100 хил. от които за пропуснати заплати, а 80 хил. са за душевни страдания. Политикът се пошегува, че, за да имаш душевни страдания, първо трябва да имаш душа. 

Вчера Авджиева обвини Кадиев за тиражирана от него клевета, а именно, че нейният зет е част от фирмата строител, срещу която месеци наред протестират жителите на квартал "Младост". 

"Госпожа Авджиева забравя, че първичният проблем се състои в стотиците хора, които излязоха срещу нея на протест, а не защото аз съм ги накарал или някой друг. Те искат да защитят зелените площи", коментира днес Кадиев. 

Част от обвиненията, които Авджиева отправя срещу Кадиев, са и тези, че той е участвал в изготвянето на устройствения план на квартала. Кадиев категорично отрече тези нейни твърдения като каза, че планът е бил приет през 2009 година и политикът е бил единственият, който е гласувал в СОС против него. 

Друга тема, която Авджиева постави на преден план срещу политика, е къде се намират неговите две къщи.

Кадиев отвърна, че има една къща и тя се намира в района на Панчарево. "Какво значение има къде се намира?", попита той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови