Кадиев: Шефът на "Софийска вода" е арестуван в Букурещ днес

OFFNews 22 октомври 2015 в 22:03 12951 8

Снимка sofiyskavoda.bg

По моя информация, днес в Букурещ е арестуван Бруно Рош, изпълнителен директор на "Софийска вода", твърди кандидатът на коалиция "Сердика" за кмет на София Георги Кадиев.

"Бруно Рош е бил под домашен арест в Букурещ от 24 септември, по дело на румънската антикорупционна служба. Обвинението: като директор на румънския клон на френската фирма Веолия (която има 77% от Софийска вода) в периода 2008-2013 е създал тайни офшорни сметки, от които е плащал подкупи на висши кадри на кметството в Букурещ и румънския еквивалент на КЕВР. Които от своя страна са надували цената на водата" - каза Кадиев.

"От 7 члена на борда на директорите на Софийска вода АД, Столична община има трима: Стефан Пелтеков, Владимир Стратиев и Цветан Гергов. Те очевидно спят. Макар че по моя информация Столична община, както и българската прокуратура са уведомени преди седмици от румънската прокуратура"- твърди кандидатът на коалиция "Сердика" за кмет.

Той отправя и няколко въпроса към  Фандъкова:"уведомена ли е за ареста и разследването срещу г-н Рош?;- ако да, защо се спотайват като лалугери и не е поставен въпроса за освобождаването му като изпълнителен директор? Ако не, кмет ли е и за какво дундуркаме трима хрантутници в борда на директорите? - има ли данни за плащания от същите или други тайни сметки към служители на Столична община или политици от управляващи партии?".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови