Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Илияна Йотова: Президентът не е оказвал натиск за гласуването в чужбина

OFFNews 18 април 2017 в 09:01 2514 3

Президентът Румен Радев не е оказвал натиск за гласуването в чужбина. В неговото предложение за оттегления законопроект за промени в текстовете за уседналостта не имало забрана за пускане на бюлетини извън страната. 

Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова за спорния законопроект, публикуван и оттеглен от Министерството на правосъдието, по Нова тв. Текстът „не е изготвен в тази сграда”, заяви още Йотова. 

Тя подчерта, че проблемът съществува и трябва да се проведе обществена дискусия, но българите в чужбина категорично трябва да имат право да гласуват.

За служебното правителство, вицепрезидентът посочи, че за нея най-точната оценка ще бъде, когато чуе отчета за работата на кабинета.„Беше важно да се проведат честни, нормални, спокойни избори в страната. Тази задача за мен е изпълнена”, заяви Йотова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

18.04 2017 в 12:13

Самият факт, че радев е предлагал промени в законопроект е престъпление по служба. Превишаване на правата и погазване на Конституцията. Тукашните приятели на радев да вземат да предложат да си направим един референдум ала ердоган и да се уредим най-после с пожизнен президент-всевластител. На такъв референдум и аз ще гласувам.

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!