Янева: Аз ако съм искала да преспя с Бойко, съм щяла да преспя преди 5 години

OFFNews 17 декември 2015 в 14:49 25326 35

Янева: Аз ако съм искала да преспя с Бойко съм щяла да преспя преди 5 години

Снимка БГНЕС, архив

Нова поредица записи от аферата "Яневагейт" публикува сайтът "Биволъ". Бившата шефка на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева споделя пред колежката си Румяна Ченалова и пред неизвестен мъж, че евентуална среща между нея и премиера едва ли ще протече по обичайния начин. 

В предходния запис от аферата Янева споделя, че Борисов искал да се види със съдийката. Тя обаче не искала. В новия запис стават ясни и вероятните причини за това:

Владимира Янева: Аз ако съм искала да преспя с Бойко, съм щяла да преспя преди 5 години... Ся зорлем да го правя пет години по-късно, просто, когато не искам, няма смисъл.

Ся за кво трябва да отида да влизам в някаква ситуация, в която да се чудя ни напред, ни назад, да стане още по-лошо.

Няма смисъл си влизам в такава ситуация.

Ти къв мислиш ще ми бъде разговорът с него?

Ше ме пита юридически правилно ли съм подписала СРС-та ли?

Скандалната поредица от записи беше омаловажена от всички действащи лица в нея - от премиера Бойко Борисов, който ги определи като "две каки си говорят", до главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на етичната комисия във ВСС Ясен Тодоров. Освен за безпрецедентна намеса на изпълнителната власт в съдебната, от страна на премиера, от записите става ясно също, че "службите са си на ДПС". 

Самата Янева, която е подсъдима по аферата "Червей", получи амнезия, като заяви, че не си спомня за разговорите. Румяна Ченалова пък каза, че помни много други подобни разговори и дори обеща разкрития за това как се е стигнало до присъдата на Цветан Цветанов за отказа му да разпише СРС срещу шефа на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Владимира Янева беше назначена за шеф на СГС след силен натиск от нейния „семеен приятел“ и вътрешен министър Цветан Цветанов през юни 2011 г. Година по-рано (май 2010 г.), тя беше единственият представител на съдебната власт в правителствена делегация начело с премиера Борисов, която посети Ватикана и се срещна с папата, припомня "Биволъ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!