Яне пита какво е правил Лозан Панов с Радан Кънев в посолството на САЩ

OFFNews 15 март 2016 в 12:12 2868 6

Яне пита какво е правил Лозан Панов с Радан Кънев в посолството на САЩ

Снимка БГНЕС, архив

Съветникът на премиера Бойко Борисов и лидер на партия "Ред, законност и справедливост" (РЗС) попита председателя на Върховния касационен съд (ВКС) какво е правил заедно с "партийния деятел" Радан Кънев в посолството на САЩ у нас. Янев кани Панов в кабинета си, за да му обясни истината за СМС-са, който лично пратил на премиера Борисов.

Писмото е пратено в отговор на изказване на Панов по повод на избори на членове на Инспектората при ВСС за тона, че „изборите трябва да се правят чрез дебат... и да не прикриват парламентарен пазарлък”. 

"Кажете цялата истина, г-н Панов, за всичко, в т.ч. и за вашето кариерно израстване! Така ще ви е по-лесно, особено ако си напишете истинското CV по месеци", се казва в писмото.

Янев призовава Панов да впише в биографията си това дали сам е решил да се кандидатира за председател на ВКС, а преди това и на Административен съд – София град и дали това не е станало чрез пазарлък. 

"Според изявления на г-н Лозан Панов, публикувани на 10 март в медиите, той не вярва, че аз съм изпратил онзи прословут СМС до премиера Борисов, като по този начин индиректно ме обвинява в лъжа. 

Предвид неверието му, бих искал публично да го поканя в кабинета ми в Министерския съвет. Той е идвал и друг път и знае как да дойде, за да му покажа всичко, което го вълнува около нарочно оповестения от него СМС.

Ако самият съдия Панов е наистина честен, призовавам го да сподели с българската общественост какъв е бил форматът на срещата, която е имал в американското посолство, кое е наложило един от тримата първи в независимата съдебна власт да бъде там заедно с партийния деятел Радан Кънев, докато в същото време публично се противопоставя на „политическото вмешателство” в работата на съда. 

Обръщам внимание на г-н Панов, че ако например председателят на Върховния съд на САЩ отиде заедно с политически функционер в посолство на чужда държава и обяви пред пресата, че там нещо са се договаряли, той никога повече няма да бъде съдия", се посочва в писмото на премиерския съветник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews