И Патриотите се обявиха "за" втори лифт в Банско

Ивайло Анев 18 февруари 2015 в 10:28 2094 7

Представители на ПФ в Парламента Полина Карастоянова, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов

Депутатите от Патриотичния фронт се обявиха за строителството на втори лифт в Банско.

Това обяви депутатът от Фронта Полина Карастоянова с декларация от парламентарната трибуна.

Това се случи фона на протестите на местните жители, които настояват съоръжението да бъде изградено, за да се развива зимният туризъм в курорта, защото проектът няма развитие заради екологични организации, които са против.

Миналата седмица кметът на Банско Георги Икономов се срещна с премиера Бойко Борисов, президента Росен Плевнелиев и председателя на Народното събрание Цецка Цачева, за да търси подкрепа за изграждането на втори лифт в ски зоната.

„Въпросът „Да има ли втори лифт на Банско?“ е риторичен. Отговора го дават експертите: В България са необходими 60 нови лифта за развитието на устойчив екологичен туризъм в планините“, заяви от името на патриотите Карастоянова.

Тя добави, че ПФ настоява за ясна позиция на правителството и за конкретни действия на МОСВ, Министерството на туризма и на Министерството на младежта и спорта за решаване на казуса в Банско.

"България има нужда от широк дебат и трайно обществено съгласие за принципите на устойчивия туризъм. Само на основата на подобно съгласие ще се превърнем в силна, конкурентоспособна туристическа дестинация", смятат депутатите от ПФ.

Те припомнят, че България заема последно място в Европа по брой ски зони и лифтове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови