Христо Бисеров се връща в ДПС, след като го оправдаха в съда

ОFFNews 23 декември 2016 в 20:46 9220 5

Христо Бисеров.

Председателят на ДПС, Мустафа Карадайъ, публикува позиция на партията, в която се казва, че тя отново ще приеме като член Христо Бисеров, след като бе оправдан по обвинения за неплатени данъци за приблизително 26 000 лева; нарушаване на валутния закон и недеклариране на сделки; неотчетени пред Сметната палата пари по сметки в Швейцария.

Ето и пълното съобщение на Карадайъ:

По повод решение на Върховния касационен съд от 20 декември 2016 г., с което окончателно беше потвърдена изцяло оправдателната присъда на нашия колега Христо Бисеров, приемайки с доверие акта на Българския съд, Движение за права и свободи и Парламентарната група на партията заявяваме следното:

Преди три години заехме позиция, с която целяхме да спомогнем казусът да се решава единствено в рамките на съдебната система и в полето на правото. В тази посока положителна роля изигра и оттеглянето на колегата от заеманите от него политически позиции.

И тогава, и сега сме дълбоко убедени, че постъпихме правилно и че това е верният модел на политическо поведение в една правова държава. Намирането и съблюдаването на точната граница между партийната и политическата дейност от една страна и независимостта на съдебните органи от друга, е важен гарант за справедливо правораздаване на базата единствено и само на закона.

За съжаление това наше разбиране не беше споделено от всички. Определени политически и сродни на тях среди положиха завидни усилия да политизират казуса и да го превърнат в оръжие срещу партията ни. Днес за пореден път става ясно, че такова поведение винаги се обръща срещу своите автори и изпълнители.

Не очакваме някой да се извини за изречените думи и за извършените действия. Надяваме се единствено да бъде оценено нашето последователно и принципно поведение.

Начинът, по който завърши това съдебно дело, ни дава пълно основание да възстановим изцяло членствените права на колегата Бисеров в редиците на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

4

Hihi1981

24.12 2016 в 09:50

И тогава, и сега сме дълбоко убедени, че постъпихме правилно и че това е верният модел на политическо поведение в една правова държава!!!!!!!!Майко мила!