Герджиков за уволнението на Гарелов: Няма значение дали Борисов ми е пратил SMS

OFFNews 14 март 2017 в 20:01 19695 2

Дълбоко уважавам Иван Гарелов. Когато го представях пред Министерския съвет като част от политическия кабинет, казах, че това е медийният гуру на България. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков по повод уволнението на медийния си съветник преди Годишните награди за отговорен бизнес.

Герджиков каза също, че "сутринта в Нова телевизия, в него проработи именно журналистическия нагон като изпусна очевидно предвид, че той е част от кабинета на министър-председателя, а в условията на една предизборна кампания е абсолютно недопустимо да се нарушават правилата. Той, за съжаление ги наруши и това е достатъчно основание, макар и с много голямо съжаление, да уволня г-н Гарелов“, каза Герджиков, цитиран от БГНЕС.

Относно това дали е получил SMS от Бойко Борисов, Герджиков беше категоричен:

"Никакво значение няма има ли SMS-и, има ли жалби, има ли песнопения. Никакво значение няма това, въпросът е чисто принципен. Това е въпрос на право и на морал. Има мое принципно решение. Толкова", каза той.

За опасността Турция да отвори границите и в страната да навлязат бежанци, Герджиков заяви, че сутринта е имал среща с министъра на вътрешните работи, ДАНС, с всички специални служби и там е била докладвана обстановката, включително и на границата, за мерките, които се взимат, за подготовката в случай, че се наложи усилване на границата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9045

2

Митки

15.03 2017 в 09:15

Как да няма значение дали дедото се е обадил. Герджиков и ти ли си един балон който се спука.

6469

1

Halo

14.03 2017 в 21:08

Каза професорът по кое точно право? :)