Герджиков: Преди 3 дни научих кои ще са министрите в служебния кабинет

OFFNews 27 януари 2017 в 22:33 10266 2

Снимка Сергей Антонов - OFFNews

Президентът Радев избра министрите в служебния кабинет. Това е негов кабинет. Той ги избира. Аз научих кои ще са министрите три дни преди днешния ден, заяви пред БНТ служебният премиер Огнян Герджиков.

Не може да няма никаква ревизия. Ние сме длъжни да видим как са се развили нещата и където има безобразия, да ги поправим, всички министри са длъжни да направят една добра ревизия на нещата, които заварват, да видят къде има необосновани обществени поръчки. Има ли такива случаи, не трябва да се колебаем да спрем такива поръчки, каза служебният премиер.

Заместник-министрите по правило си отиват с кабинета. Политическите кабинети си отиват, заместник-министрите са на първо място, те си отиват. Някои от тях могат да бъдат поканени и биват поканени, както например Кирил Ананиев, за когото стана дума. Но това са горе-долу изключенията. Там, където специално кадърът е много ценен, много полезен, много качествен, не трябва да се лишаваме от тях, заяви Герджиков.

Областни управители, които си вършат работата, качествени, доказани професионалисти, ще останат. Тези, които се заиграват с партии или има съмнения, че не са най-добрите управленци, ние ще се освободим категорично то тях, добави той.

Относно осигуряването на 12 500 машини за предстоящия извънреден вот Герджиков коментира, че тази задача е непосилна.

Времето е малко и няма откъде да се намерят толкова машини за машинно гласуване. Изходът е в тълкуването на закона - не може да има задължение за невъзможни неща. Не може да ни се вмени да се проведе машинно гласуване 100%, няма как да се осигурят толкова машини за толкова кратко време, заяви служебният премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

2

Лопе де Вега

28.01 2017 в 11:22

Кой подбра този състав на служебното правителство? Не подценявам познанията на Радев, но сам да е подбрал тази еклектика при демонстративната липса на човек от БСП? Някой е помагал. Кой?

Поздрав!

29585

1

Izalina

27.01 2017 в 23:34

"където има безобразия"
Айде сега. Що все с лошо? Месеци наред ни втълпяват "стабилност" и "законност", нема начин да не са изрядни делата на предшествениците .. (ама надали, а времето ви за ревизия е оскъдно)
Давайте по същество. Часовникът цъка.