Георги Първанов в Рамалла по покана на Махмуд Аббас

OFFNews 01 юни 2015 в 12:00 2807 7


Лидерът на АБВ Георги Първанов е на официално посещение в Рамалла. Визитата е по покана на президента на държавата Палестина Махмуд Аббас.  

Георги Първанов ще се срещне освен с президента Аббас, и с председателя на Комисията по външни работи на ФАТАХ Набил Шаат, Заместник-генералния секретар на Демократичния фронт за освобождение на Палестина Каис Абдел Карим и председателя на Фронта за палестинска народна борба Ахмед Маждаляни – български възпитаник.

Същия ден Георги Първанов ще се срещне и с ръководството на Асоциацията за палестинско-българско приятелство.

В Тел Авив Георги Първанов и придружаващата го делегация ще се срещнат с известния израелски политик, носител на Нобелова награда за мир и президент на Израел (2007 – 2014 г.) Шимон Перес. Делегацията ще посети израелския Кнесет, където ще се срещне с лидера на опозицията Исаак Херцог и главния секретар на Партията на труда Хилик Бар.

В програмата е предвидена и среща с представители на българската общност в Израел, на Дружеството за приятелство България – Израел, бивши израелски посланици в България.

В срещите с палестинските ръководители и израелските политици ще бъде обсъдена ситуацията в региона, развитието на Близкоизточния мирен процес, други важни международни проблеми, както и състоянието и перспективите на двустранните отношения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови