Георги Кадиев: Не ме е срам да прося подписи от хората

"Извинявайте, ама и безплатна да направят виаграта, пак няма да станем 9 милиона"

OFFNews 16 февруари 2017 в 20:56 4768 2

Георги Кадиев

Не ме е срам да прося подписи от хората. За всеки един кандидат за независим народен представител са нужни 1000 подписа, при положение, че за партия трябват 2500 подписа от цялата страна, заяви пред bTV Георги Кадиев.

Вчера бях на пазара в „Младост”, днес бях в подлеза на Софийския университет, утре ще отида на стадион „Васил Левски” на спирката на метрото. Говоря си с хората, моля ги за подписи. Даже дъщеря ми казва: „Не те ли е срам да просиш подписи?”. Не, не ме е срам. Ако един политик не смее да застане срещу гласоподавателя и да му поиска помощ… Казвам на хората: „Имате ли желание да ме подкрепите да бъда кандидат за народен представител? Гласувайте както искате, но ми дайте шанс да се явя на тези избори, обясни председателят на партия "Нормална държава".

Когато си в листа, все се надяваш другите да свършат работата вместо теб. Бил съм в листа, знам какво е. На последните избори бях девети в листата, тогава влязох с преференции, което е тип мажоритарен вот, но не е истинското. Истинското е това – да застанеш очи в очи. И това е само първата крачка. Следващата е правото на отзоваване на мажоритарния кандидат, което пък е следваща промяна в Изборния кодекс, каза Кадиев.

Според него следващият парламент не би трябвало да има повече от 6-7 месеца живот.

Смисълът не е аз да вляза, а да влязат няколко човека, които ги обединява едно общо нещо – промяната в Изборния кодекс, след това разпускане на парламента и отиване към истински мажоритарни избори, заяви той.

Мрежата, която създадохме, от независими хора, обещава само промяна на Изборния кодекс и въвеждане на мажоритарен вот, твърди Кадиев.

БСП казва, че ще станем 9 млн. жители. Извинявайте, ама и безплатна да направят виаграта, пак няма да станем 9 милиона. Аз имам три деца, нека те да направят по три деца първо, тогава да обясняват как ще станем 9 милиона, призова председателят на партия "Нормална държава".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови