Георги Гергов е бил посредник на срещата Дончев - Цацаров

Цацаров казал на Дончев, че телефонът му се подслушва

OFFNews 20 април 2017 в 19:20 10142 8

Бизнесменът и член на Изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов е бил посредник на срещата между издателя на в. "Сега" и собственик на "Овергаз" Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров. 

Това обяви Дончев пред BiT. 

За срещата с Цацаров съобщи Дончев по време на работен обяд с Дамския бизнес форум, състоял се на 30 март 2017 г., а запис от срещата беше качен по-късно в YouTube.

Сашо Дончев обясни, че срещата се е случила в кабинета на Гергов в ЦУМ, като преди срещата той не е бил наясно, че ще се срещне с Цацаров. Самият Гергов присъствал на срещата през цялото време.

По време на срещата Цацаров го попитал за подкрепата му за "Да, България", за BiT, която говори постоянно за него, и за в. "Сега" и карикатурите на Комарницки.

По думите на Дончев Цацаров не е поискал от него нищо конкретно. 

"Но когато Цацаров започна разговор с това "Защо го правите? Имате хубав бизнес, защо ви е необходимо", тогава разбрах какъв е замисълът на цялата среща", каза Дончев, като допълни, че в момента, в който разговорът е навлязъл в тази фаза, обявил, че не иска да участва в това. 

"Почувствах се омерзен, защото това ми се случва не за пръв път в новата история на България. Тук се създадоха практики, които нямат нищо общо със свободата, с демокрацията, с правото на личен живот", коментира той. 

По-рано днес Цацаров отрече да е заплашвал Сашо Дончев и на свой ред го обвини в оказване на натиск върху него с цел да упражни влияние върху прокурори във връзка с проверка във връзка с доставката и продажба на природен газ.

В края на срещата Дончев поискал с Цацаров да си разменят телефоните, за да нямат нужда от посредник, ако поискат да се срещнат. Цацаров обаче казал: "Нали не се съмнявате, че вашият телефон се контролира". 

Дончев посочи, че след срещата е разказал всичко случило се на Сашо Диков, а малко по-късно е получил SMS от Георги Гергов, в което се казвало "Много говориш по телефона". 

След полученото съобщение и след думите на Цацаров, според които телефонът му се подслушва, Дончев е подал искане в бюрото за контрол на СРС, за да разбере дали наистина телефонът му се подслушва и по каква причина. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

8

Hissarion

21.04 2017 в 10:13

Много напрегната борбица за влияние се води иззад фасадата на медийния и обществен живот в БГ. От една подобна среща между три нелицеприятни личности изплуват на повърхността цяла купчинка миризливи зависимости.

11058

6

piton

21.04 2017 в 08:33

Спиш, професоре, спиш! Вчера имаше пресконференция на Христо Иванов с искане за оставката на главния прокурор. Мотив за искането: главният прокурор е шеф на всички прокурори в България и никой прокурор не иска да го разследва и провери случая. А се иска доста въображение да разследваш себе си.

Апропо, само Христо Иванов ли трябва да се интересува от подобни срещички?

17439

3

мнение от IP

20.04 2017 в 22:33

Записите кога?

16193

2

SC

20.04 2017 в 20:22

О, Цацаров обожава карикатурите на Комарницки. Особено когато е изобразен заедно с Баце.