ГЕРБ закри кампанията си с "Има едно дясно и то е ГЕРБ"

"Който работи, винаги греши", каза Борисов

OFFNews 24 март 2017 в 15:38 6257 3

С барабаните на Калин Вельов и Йонна Драгнева ГЕРБ закри предизборната си кампания днес. След музиката, дойдоха речите. Изказаха се лидерите на партията, сред които и Бойко Борисов. По време на речта му се появи и дете от публиката, което стоя до него през цялото време.

Лидерът им каза: "Има само една партия, която може да носи отговорност. Има едно дясно и то се казва ГЕРБ. Това е дясното, което може да спре опортюнистите в ляво. Това каза председателят на ГЕРБ и водач на листата на партията в 25 МИР София Бойко Борисов по време на официалното закриване на кампанията на ГЕРБ-София.

По думите му, ГЕРБ е единствената партия, която може да си признава грешките и да ги поправя. „Който работи, винаги греши. Ние сме длъжни да направим реформите, които поискаха хората. Те поискаха и мажоритарен вот – следващите избори трябва да бъдат мажоритарни. Хората искат справедливост. Знаем какво трябва да се направи в следващо управление и ще го направим, защото ГЕРБ е единствената партия, която може да изведе до край борбата с корупцията“, категоричен бе Борисов.

Специален гост на ГЕРБ бе и генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че направеното от партията за развитието на София и на страната е три пъти повече от всички останали партии. Той си псомни, как като кмет на София искал да раздели Борисова градина на две - на едната част да пише - "Това е на Станишев", а на другата "Това е на Борисов", с цел да покаже поддръжката на парка.

Борисов изтъкна, че основен приоритет за ГЕРБ в следващ управленски мандат ще бъде образованието, насърчаването на професионалното обучение и инвестиция в професионалното развитие на младите учители. Той заяви, че следващо правителство на ГЕРБ ще финансира до 100% инвитро процедурите и ще осигури месечно заплащане от 460 лева на бабите и дядовците, които гледат внучетата си.

„Нашата идеология е, че всички в България са равни. В ГЕРБ има български мюсюлмани, които са министри, кметове, депутати и общински съветници. Те са нашият мост със съседите ни с Турция, не са разделителна линия, както в останалите партии. Връщането към риториката на Възродителния процес е чудовищно опасна и не трябва да я допускаме“, категоричен бе Борисов.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че в понеделник държавата ни трябва да бъде по-стабилна от всякога, за да не допускаме да последваме съдбата на съседните на България държави с лош кредитен рейтинг и политическа нестабилност.

„От едната страна на София е Крим, от другата страна е Косово. Когато се прекрояват граници със сила, сме много уязвими. Турция плаши всеки ден не само Европа, но и България. Нужна ни е стабилност и вътрешно мобилизиране на целия народ, ако искаме да продължим да бъдем стабилна и прогнозируема държава. ГЕРБ е част от голямото европейско семейство и ще продължим да водим България по пътя на развитието“, заяви Бойко Борисов.

Той коментира, че БСП предлагат да отидат и да тропат по масата в Брюксел. „Защо не наложиха вето на санкциите срещу Русия, когато те бяха удължени с мълчаливо съгласие от всички държави-членки на ЕС в присъствието на Румен Радев. БСП щели да отменят Постановление 208. Техният президент командва служебното правителство – защо още първото заседание не го отмени?“, попита Борисов.

После Борисов добави: "Иска ми се да бъдем единна, силна и просперираща държава със силни политици. Готови сме да дадем личен пример. Аз и ГЕРБ имаме истински приятели сред европейските лидери, за разлика от Корнелия Нинова. Лидерът на ПЕС я уволни като зам.-министър от неговото правителство“, коментира още председателят на ГЕРБ.

От своя страна генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес призова българските граждани да защитават функциониращата демокрация в страната ни от хора, които се опитват да разрушат устоите й. „Това са същите хора, които използват антиевропейското говорене. Те са хората, които разиграват картата на популизма в наше време. Това са социалистите! Тази игра е опасна. Във всяка европейска държава се прилага същата тактика от социалистите, която се проваля в дългосрочен план“, заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови