ГЕРБ внасят нов вот на недоверие за сектор "Сигурност"

Елица Мартинова 29 януари 2014 в 10:55 3594 8

ПГ ГЕРБ в пленарна зала, Снимка: БГНЕС, Архив
ПГ ГЕРБ в пленарна зала, Снимка: БГНЕС, Архив

Нов вот на недоверие към правителството ще внесе в деловодството на парламента ПГ ГЕРБ.

Това обяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Новият вот ще бъде внесен в средата на февруари, а мотивите му ще са свързани с политиките на кабинета в сектор "Сигурност". 

"Темата на вота ще бъде по сигурността. Аз мисля, че толкова провали вече там се насъбраха и дори че медии се опитват да прикрият проблема с бежанците. Изведнъж беше бум, всички всеки ден само това правеха и сега все едно се изпариха", посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че според него по темата не е постигнат никакъв напредък.

"Те нито са се изпарили - пак са си по градовете, пак са си по джамиите, пак са си тук. Просто дойде команда от "фамилията" да не се пише по тази тема. Това ще бъде вотът", отсече Борисов.

До момента в пленарна зала са гласувани два вота на недоверие срещу правителството. Първият от тях, който депутатите отхвърлиха на 2 октомври, бе на тема провала на Министерството на инвестиционното планиране. Вторият бе разгледан на 17 октомври и касаеше правителствената политика в сферата на инфраструктурата.

Непосредствено след разглеждането на втория вот, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че парламентарната група ще внесе трети вот. Тогава той заяви, че поредното гласуване срещу кабинета ще бъде на тема политики в областта на културата. Впоследствие обаче експремиерът промени мнението си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови