ГЕРБ се регистрираха първи за изборите, без Цветанов

OFFNews 02 февруари 2017 в 10:15 5504 2

ГЕРБ се регистрира първи за изборите на 26 март и внесе документите си в ЦИК точно в 9 часа. По традиция партията на Борисов се регистрира първа за всички избори.

Регистрацията направиха административният секретар на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов, заместник-председателят на 43-тото Народното събрание Димитър Главчев, депутатите Десислава Атанасова и Георг Георгиев и младежи от ГЕРБ. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който винаго досега регистрира партията за изборите, този път не беше, тъй като е на работно посещение в САЩ.

"Да се регистрираме първи е една добра традиция, която тръгна от 2007 г. благодарение на младежката организация на ГЕРБ. Тя беше спазена и днес - в първия ден и час за регистрация в ЦИК ние подадохме документите, те бяха приети без забележка. Бяхме събрали над 27 000 подписа на хора", коментира Паунов.

Той благодари на младежите от ГЕРБ, които са събрали подписите, за да успее партията и тази година да е първа.

Паунов е категоричен, че партията е в добра организационна подготовка, с желание и увереност да спечели предстоящите предсрочни парламентарни избори. Лично лидерът Бойко Борисов подготвял предизборната програма за изборите - тя ще е позитивна и без популистки настроения.

От своя страна днес Цветан Караянчева, която е член на Контролната комисия на партията коментира пред агенция "Фокус", че ГЕРБ ще се стреми към управление с максимум един коалиционен партньор - а харесваните от тях са реформаторите, патриотите и „Воля“ на Веселин Марешки.

"ГЕРБ не се притеснява от машинното гласуване, напротив – подкрепя го", подчерта Караянчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови