ГЕРБ и Патриоти ще ревизират назначенията на Герджиков, готвил им саботаж

OFFNews 21 април 2017 в 12:57 4304 1

ГЕРБ и Патриоти ще ревизират назначенията на Герджиков, готвил им саботаж

Правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти ще направи пълна ревизия на назначенията, направени от служебното правителство. Това заяви Цветан Цветанов от парламентарната трибуна по време на изслушването на премиера Огнян Герджиков. Според Цветанов масовите уволнения и назначения от служебното правителство са представлявали саботаж срещу бъдещото правителство, което има амбицията за пълен мандат от 4 години. 

"Това, което мога да констатирам днес, е, че вие действително сте създали условия за саботаж на правителство с хоризонт 4 години. Няма как да го обясним на българските граждани, че в рамките на три месеца сте направили толкова промени, колкото нито един министър-председател", каза Цветанов.

Той попита какво отношение към изборите имат всички смени в бордовете на държавни дружества и агенции. Според Цветанов министрите в кабинета на Герджиков трябва да кажат чии заръки са изпълнявали с тези чистки и заподозря за това БСП.

Огнян Герджиков каза, че по време на мандата си е имал няколко разговора с Бойко Борисов и нито един с Корнелия Нинова. Елена Йончева от БСП го попита за смс-а, който той получил от Бойко Борисов и след който беше уволнен медийният му съветник Иван Гарелов. Това се случи, след като Гарелов защити самата Йончева в задочния ѝ спор с Борисов за това дали държавата и службите са похарчили пари за нейни филми зад граница.

Герджиков заяви, че е имал разговори с Борисов, "но съжалявам, не си водя статистика". По думите му "разговорите не са много", но те били полезни и необходими. А за есемеса каза: "Повече на въпроси за есемеси не отговарям". Той каза, че разговори с Нинова не е водил. "Следователно няма как в резултат на непроведени разговори да има назначения и уволнения", обясни той в отговор на въпрос на депутата от ОП Емил Димитров - Ревизоро.

Бившият областен управител и настоящ депутат от ГЕРБ Станислав Дечев поиска извинение от Герджиков, за това че е уволнил него и други областни управители, като ги обвинил. Герджиков каза, че се извинява за "некоректно представяне на мотивите устно". Иначе обясни, че това е негово право по закон и има право да сменя областни управители без мотиви.

Все пак Герджиков допусна, че някои от кадровите промени в министерствата може да не са съвсем оправдани, но посъветва депутатите за това да попитат министрите му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

1

Nik68

21.04 2017 в 13:35

Писах ли аз да не се занимавате с тази карикатура. Имал право и сменял. Това да не е игра на детската площадка да се пробваме, докъде ни е разрешено. И естествено, че нищо не знае трябва да се питат други.