ГЕРБ и ПФ провалиха заседанието на парламента, ваканцията продължава

Антония Чорева 14 октомври 2016 в 09:34 11912 6

Снимка БГНЕС

Парламентът остава във ваканция, депутатите няма да работят до 9 ноември. Това стана, след като три пъти подред народните представители от ГЕРБ и Патриотичния фронт не се регистрираха и не се събра кворум, за да започне парламентът работа.

След като си гласува едномесечна ваканция до изборите, днес Народното събрание провежда извънредно заседание с цел да я отмени, да работи да приема важни за изборите промени. 

Извънредното заседание беше свикано от председателя на НС Димитър Главчев по искане на БСП и ДПС. Но днес изглежда е ред на коалицията да отмъщава, тъй като депутатите от ГЕРБ и Патриотичния фронт не се регистрираха. В кулоарите се говореше, че ГЕРБ са в стаята си вместо в залата и нарочно не се регистрират. Единствено депутатите от Реформаторския блок, които подкрепят мнозинството, се регистрираха днес. 

А преди да се стигне до тук БСП не се се регистрираха три пъти на други заседания и така се стигна до ваканцията. Тя беше предложена от Атака и гласувана от мнозинството.

"Оставка" скандираше днес опозицията в пленарната зала, докато се виждаше, че няма кворум.

Първият път се събраха 91, вторият - 96, а третият път - 95 депутати. 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ вече даде изявление, в което коментира: "В парламента няма мнозинство, няма и управляващи". Той отново поиска предсрочни парламентарни избори, за да може да  се формира "ново, ценностно, хомогенно, мнозинство". 

В момента усилията на БСП и ДПС продължават и те събират подписи за ново извънредно събрание на парламента с цел отмяна на ваканцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

6

Нострадамус

14.10 2016 в 12:49

Групировката ГЕРБ има цял арсенал от мафиотски похвати, когато трябва да се омаскари нещо.

10538

3

Black Hex

14.10 2016 в 10:33

Извънредното заседание беше свикано от председателя на НС Димитър Главчев

От коя партия беше тоя, че герберчугите му провалят заседанието?

17156

2

aviatora

14.10 2016 в 10:31

Как може един месец заплата бе, грозни и чревеугодни същества?! Вие сте достойни да ви обрули ураганът МатЮЮЮЮЮ! БОКЛУЦИ-ОСТАВКАА