Евгения Живкова: Дядо ми беше излъган и предаден

OFFNews 14 ноември 2014 в 19:31 17751 35

Снимка Булфото / Стефан Марков

Евгения Живкова.

Дядо ми беше изключително огорчен от хората, с които дълги години наред е работил заедно. Дядо ми беше излъган и предаден - това е истината, заяви в ефира на БНТ внучката на Тодор Живков Евгения.

Имаше обаче и международни политици, които му останаха верни - като Андреас Папандреу и Жорж Марше, каза тя.

Евгения Живкова призна, че не е очаквала да има толкова негативно отношение към Тодор Живков и "към цялото семейство" през 90-те.

Ако се напише един обективен учебник за най-новата история на България, ще изпъкнат повече положителните неща, които са направени, строителството на модерна България. По времето на социализма България беше на 29 място в света по социално-икономическо развитие. В момента сме на последно в ЕС. За какво говорим тогава? - попита тя.

А сега няма ли привилегии? Знаете ли с колко коли и охрани се движат хората от властта. Колите и охраната са повече, отколкото бяха по времето на дядо ми, категорична е Живкова.

Аз не съм член на нито една политическа партия, имам леви убеждения. На този етап не желая да се занимавам с политика активно. Аз бях против отцепването на АБВ от БСП, каза Евгения Живкова.

Според нея "БСП има сериозни вътрешни проблеми, които трябва да разреши".

По време на 39-то и 40-то Народно събрание, когато бях депутат, комуникацията на левицата куцаше изключително много с медиите. Аз не бях канена от БСП да коментирам определени теми, мен винаги медиите отделно са ме канили сами, разкри Живкова.

Познавам Бойко Борисов от 93-94 г. - тогава той започна да охранява дядо ми. Бих го поздравила сега - защото успя да създаде едно шарено правителство, дано да успеят да издържат по-дълго време, каза тя.

Същевременно Живкова отбеляза, че е песимистично настроена за бъдещето на кабинета и че малките партти в него ще започнат да бягат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!